Τους είναι στ’ αλήθεια τόσο δύσκολο να τηλεφωνήσουν την επόμενη ημέρα; Μια εξήγηση μπορεί να είναι η καταγωγή τους από τον Άρη, οι ειδικοί, όμως, ακόμα προσπαθούν να αναλύσουν τις διαφορές στις αντιδράσεις των δύο φύλων, επιμένοντας ότι προέρχονται από τον ίδιο πλανήτη.

Γιατί οι άντρες κρατούν τα αυτοκίνητά τους καθαρά ενώ τ σπίτια τους όχι κ οι γυναίκες το αντίθετο;

Σύμφωνα με τον Σάιμον Μπάρον – Κοέν, Ph.D., συγγραφέα του The Essential Difference: Male and Female Brains and the Truth about Autism, το νευρολογικό σύστημα των αντρών τους καθιστά καλύτερους σε περιβάλλοντα όπου επικρατούν συστήματα, ενώ αντίστοιχα τις γυναίκες σε συναισθηματικές καταστάσεις. Αυτό εξηγεί εν μέρει γιατί οι άντρες νιώθουν πιο άνετοι με την τεχνολογία και τις μηχανές και οι γυναίκες νοιάζονται περισσότερο γι τη διατήρηση ενός καθαρού σπιτιού. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2007 για λογαριασμό της BMW από μια ομάδα που περιλάμβανε και ψυχολόγους της Οξφόρδης, βρέθηκε ότι οι άντρες οδηγοί βλέπουν τα αυτοκίνητά τους σαν προέκταση του εαυτού τους, ενώ η εικόνα που έχουν οι γυναίκες για τον εαυτό τους συνδέεται περισσότερο με το σώμα τους κ το αυτοκίνητο αποτελεί κάτι εντελώς ξεχωριστό από αυτές. Λόγω του ότι οι άντρες δεν ασχολούνται τόσο με το σώμα τους, μπορούν ευκολότερα να προβάλλουν την ταυτότητά τους μέσω ενός αντικειμένου – αν βέβαια αυτό το αντικείμενο ήταν ένας νεροχύτης γεμάτος άπλυτα πιάτα, θα μας έκαναν ακόμα πιο ευτυχισμένες!

Γιατί στους άντρες αρέσει να παρακολουθούν βίαια αθλήματα, ενώ οι περισσότερες γυναίκες θα προτιμούσαν να κάνουν οτιδήποτε άλλο;

Η διαφορά έγκειται στις ορμόνες (όπως την τεστοστερόνη) και τις ευαισθησίες σε αυτές τις ορμόνες σε μέρη του εγκεφάλου όπως ο υποθάλαμος, ο οποίος στα ζώα συνδέεται με την επιθετικότητα. Τ’ ότι μπορεί να φωνάζει μανιασμένα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, είναι κι αυτό μέσα στο πρόγραμμα, αφού αυξάνεται η τεστοστερόνη του όταν βλέπει την ομάδα του να κερδίζει, όπως αναφέρεται σε έρευνα του 1998 που δημοσιεύτηκε στο Psychology and Behavior. Τέτοιου είδους σπορ βοηθούν τους άντρες να ταυτιστούν με παραδοσιακά πρότυπα αρρενωπότητας και όπως τονίζει ο Ντάγκλας Χάρτμαν, Ph.D., αναπληρωματικός καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα «όσο λιγότερο ανταγωνιστική είναι η καθημερινότητα κάποιου άντρα, τόσο περισσότερο στρέφεται προς αυτά τα αθλήματα, αναζητώντας αυτά τ πρότυπα, έστω και νοερά».

Γιατί οι άντρες ενθουσιάζονται όταν κοιμούνται με μια γυναίκα που ξέρουν ότι δεν πρόκειται να ξαναδούν;

Πέρα απ την εξελικτική θεωρία που θέλει τους άντρες να «σπέρνουν» απογόνους και τις γυναίκες να ψάχνουν για το ταίρι τους, οι σωματικές διαφορές παίζουν επίσης ένα μεγάλο ρόλο. Σύμφωνα με την Λίζα Ντάιαμοντ, Ph.D., αναπληρώτρια καθηγήτρια ψυχολογίας και μελέτης των 2 φύλων στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα, οι γυναίκες δένονται περισσότερο από τους άντρες λόγω της ωκυτοκίνης που παράγουν, ενώ παράλληλα απελευθερώνουν περισσότερα νευροχημικά στοιχεία κατά τη διάρκεια του σεξ και ειδικά του οργασμού. Επίσης, η Έλεν Φίσερ, Ph.D., βιολόγος – ανθρωπολόγος και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Ράτγκερς συμπληρώνει: «Τα 2 ημισφαίρια του εγκεφάλου είναι λιγότερο συνδεδεμένα στους άντρες απ’ ότι στις γυναίκες, κάτι που σημαίνει ότι οι άντρες μπορούν να συγκεντρώνονται σ ένα πράγμα τη φορά, ενώ οι γυναίκες αφομοιώνουν περισσότερα συναισθήματα και συνδέουν το σεξ με την αγάπη πολύ πιο γρήγορα».

Πηγή Πηγή: 24wresenimerwsi.gr