Σας μεταδίδουμε με κάθε επιφύλαξη πληροφορίες που θέλουν τη κυβέρνηση Σαμαρά να διανύει τις τελευταίες της μέρες

Όπως κυκλοφορεί στις κρίσεις με ΔΕΠΑ & ΕΡΤ ήρθε να προστεθεί και ναυάγιο στο deal με τον ΟΠΑΠ με τον Μελισανίδης να φέρεται να αποχώρησε οριστικά και αμετάκλητα.

Ταυτόχρονα η πριν λίγο παρουσία του στενού συνεργάτη του Βενιζέλου, Κουκουλόπουλο, και άλλων 5 υψηλόβαθμων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, στην κατάληψη της ΕΡΤ, ερμηνεύεται ως η τελική απάντηση Βενιζέλου, στν Σαμαρά, ότι η πρωθυπουργία του έλαβε τέλος, καθώς έγινε 20 ώρες πριν την σύσκεψη του τρίο στιούτζες.

Τώρα τα σενάρια, αν επιβεβαιωθούν οι παραπάνω πληροφορίες είναι 2, και τα μεταδίδουμε με κάθε επιφύλαξη. Και τα δύο βασίζονται στην άρση εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Σαμαρά από Βενιζέλο και Κουβέλη, και δεν μιλάνε για προκήρυξη εκλογών αύριο ή μεθαύριο, αφού ούτε ο Σαμαράς, πολύ περισσότερο και άλλοι δύο, δεν έχουν 151 βουλευτές για να διαλύσουν άμεσα την παρούσα Βουλή. Μιλάμε για παράδοση νέων διερευνητικών εντολών από τον Πρόεδρο Δημοκρατίας, στους τρεις πρώτους, των εκλογών του περσινού Ιούνη.

Σενάριο 1: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, σχηματίζουν νέα κυβέρνηση, με την ίδια κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά με άλλο πρωθυπουργό, μάλλον και αυτός από την ΝΔ. Κυκλοφόρησε το όνομα Αβραμόπουλου, αλλά μάλλον για να καεί γρήγορα. Το παραπάνω σενάριο, κολλάει σε ένα πολύ βασικό εμπόδιο, που είναι το κόμμα της ΝΔ. Όπως συνέβη και με την αποχώρηση του ΓΑΠ, κάτι τέτοιο θα σήμανε σχεδόν αυτόματα και αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ. Η αποτυχία θα φορτωθεί και δικαίως, στον ίδιον τον Σαμαρά, μιας και η νέα κυβέρνηση, μετά το στραπάτσο, θα έχει λιγότερα «μπλε» στελέχη, και λιγότερη «μπλε» πολιτική. Αλλά, ο Σαμαράς ελέγχει πλήρως το κόμμα, η Ντόρα είναι αδύναμη, όσο και ο Μήτσος. Άρα δεν θα δεχτεί ως πρόεδρος του κόμματος, συγκυβέρνηση με τους ίδιους που τον έριξαν.

Σενάριο 2: Οι διερευνητικές για τον παραπάνω λόγο, αποτυγχάνουν, και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαλύει την Βουλή, και προκηρύσσονται εκλογές. Ημερομηνίες πιθανές, τότε ή 21η ή 28 Ιουλίου! Πολύ δύσκολες εκλογές, έτσι και αλλιώς γιατί γίνονται σε μία χρεοκοπημένη χώρα, αλλά και γιατί εκλογές τέλη Ιουλίου, στα μπάνια του λαού, απαιτούν υπερπροσπάθεια για να συσπειρωθούν τα κόμματα. Και μιλάμε για όλα τα κόμματα, και αυτό, ίσως φρενάρει καταστάσεις.

Πηγή Πηγή: 24wresenimerwsi.gr