Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Έρχεται το PS4 και το νέο Xbox το Μάρτιο του 2013;


Για αρκετούς μήνες, ήταν ευρέως αποδεκτό μεταξύ της βιομηχανίας videogames, ότι η Sony και η Microsoft στην E3 του τρέχοντος έτους που θα λάβει χώρα τον Ιούνιο, θα αποκαλύψουν τους διαδόχους των δημοφιλών Playstation 3 και Xbox 360.


Τώρα όμως νέες φήμες έρχονται στο διαδίκτυο και αναφέρουν ότι οι δύο εταιρείες θα αποκαλύψουν τις νέες παιχνιδοκονσόλες πολύ νωρίτερα. Σύμφωνα λοιπόν με την ιστοσελίδα Videogamer, η πρόσφατη έντυπη έκδοση του γνωστού περιοδικού Game Informer, αναφέρει ότι οι δύο εταιρείες θα οργανώσουν ειδικό press conference σαν αυτό που μας έχει συνηθίσει η Apple, και στο οποίο θα αποκαλύψει η Sony, το Playstation 4 και η Microsoft το νέο Xbox.Συγκεκριμένα το άρθρο αναφέρει ότι η ημέρα της παρουσίασης θα βρίσκεται πολύ κοντά στο Game Developers Conference που θα λάβει χώρα στο Σαν Φρανσίσκο στις 25-29 Μαρτίου.Εντούτοις όμως από την μεριά του, στέλεχος της Sony, σε δήλωση του ανέφερε ότι θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο.

Αν κάτι τέτοιο αληθεύει, θα αποτελέσει μια εξαίρεση για τον τρόπο με τον οποίο οι δύο εταιρείες ανακοινώνουν τις νέες εκδόσεις των δημοφιλών κονσολών. Η Microsoft παρουσίασε το Xbox 360 μερικές μέρες πριν από την E3 2005 ενώ η Sony ανακοίνωσε το Playstation 3 κατά την διάρκεια της E3 2005. H Nintendo παρουσίασε την νέα έκδοση του Wii υπό την ονομασία Wii U σαν μέρος των δραστηριοτήτων της στην E3. Άλλωστε κάτι τέτοιο δεν μας ξενίζει. Ο Bill Gates ανακοίνωσε δημοσίως ότι η Microsoft εισέρχεται στο χώρο των Games τον Μάρτιο του 2000 κατά την διάρκεια ομιλίας του στο GDC, αν και ο τελικός σχεδιασμός του Xbox δεν είχε αποκαλυφθεί πριν από την CES 2001.

 Site: neowin.net
 Site: bgr.com