Ομόφωνα δικαιώθηκε ένας οδοντίατρος από το Ανώτατο Δικαστήριο της Αϊόβα για την απόλυση της βοηθούν του επειδή ήταν «υπερβολικά ελκυστική».

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά, που η υπόθεση ερχόταν στις δικαστικές αίθουσες. Και στην πρωτόδικη απόφαση τον Δεκέμβριο, το δικαστήριο, αποτελούμενο μόνο από άνδρες δικαστές, έκρινε ότι ο δρ. Τζέιμς Νάιτ δεν λειτούργησε σεξιστικά όταν απέλυσε την βοηθό του Μελίσα Νέλσον ύστερα από δέκα χρόνια, επειδή την έβρισκε υπερβολικά ελκυστική και η γυναίκα του την θεωρούσε απειλή για τον γάμο τους.

Η Νέλσον είχε υποστηρίξει ότι δεν θα είχε απολυθεί αν ήταν άνδρας και η δικηγόρος της, Πέιτζ Φίντλερ, υποστήριξε, ζητώντας και δεύτερη ακροαματική διαδικασία, ότι η δικαστική απόφαση συνιστά πλήγμα για την ισότητα των φύλων στον εργασιακό χώρο.

Ο Νάιτ προσέλαβε την Νέλσον το 1999 και σε πολλές περιπτώσεις κατά τον ενάμιση χρόνο πριν από την απόλυσή της, στις αρχές του 2010, της εξέφρασε παράπονα ότι τα ρούχα της ήταν υπερβολικά στενά, αποκαλυπτικά και προκλητικά, αναφέρεται στην απόφαση. Η ίδια αρνείται ότι ντυνόταν κατ” αυτό τον τρόπο.

Ο Νέλσον και η Νάιτ ξεκίνησαν να ανταλλάσσουν γραπτά μηνύματα το 2009, σύμφωνα με τη δικογραφία. Τα περισσότερα σχετίζονταν με τη δουλειά, αλλά υπήρχαν και κάποια πιο προσωπικά, περιλαμβανομένου ενός στο οποίο ο Νάιτ την ρωτούσε πόσο συχνά έχει οργασμό. Εκείνη δεν απάντησε στο συγκεκριμένο μήνυμα, σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία.

Στο τέλος του 2009, η σύζυγος του Νάιτ, Τζιν, πληροφορήθηκε ότι εκείνος αντάλλασσε μηνύματα με την Νέλσον όταν βρισκόταν σε διακοπές με τα παιδιά τους και επέμεινε να την απολύσει λέγοντας ότι «συνιστά απειλή για τον γάμο μας», αναφέρεται στη δικογραφία.

Όταν την απέλυσε, ο Νάιτ της διάβασε ανακοίνωση η οποία ανέφερε ότι ως έναν βαθμό η σχέση τους προκαλούσε προβλήματα στις οικογένειες και των δύο.

Πηγή Πηγή: newsbomb.gr