Είναι από τους πιο κωμικούς ηθοποιούς της γενιάς του ενώ έχει κάνει δεκάδες επιτυχίες τόσο στην τηλεόραση όσο και στο θέατρο.

Ο ίδιος μιλώντας σε πρόσφατη συνέντευξη του αποκάλυψε πως πριν γίνει ηθοποιός είχε κάνει πολλές δουλειές, μια εκ των οποίων ήταν και ως... νεκροθάφτης! «Έχω δουλέψει και νεκροθάφτης. Τότε παίρναμε 1.000 δραχμές τη φορά. Έσκαβα το λάκκο και είχα μεγάλο σεβασμό στα κόκκαλα, τα πρόσεχα, δεν κοπάναγα την νεκροκεφαλή σαν τον Άμλετ. Τα βάζαμε σε κουτάκια», περιγράφει ο Γιάννης Καπετάνιος στο περιοδικό Λοιπόν. Ο ηθοποιός εξηγεί πως εξαιτίας αυτής της δουλειάς ξεπέρασε τον φόβο του για τον θάνατο.

«Το έχω φιλοσοφήσει από μικρός αυτό το θέμα. Το θέμα είναι να «φεύγεις» όμορφα, να μην ταλαιπωρείς τους άλλους και τον εαυτό σου. Μεγάλωσα στη φύση. Πάνω από το σπίτι μας ήταν ο μαραγκός που έφτιαχνε τις κάσες. Αν άκουγα το πρωί «τουκ τουκ», μετά από καμιά ώρα άκουγα και τις καμπάνες... εμείς τους σηκώναμε. Δεν φοβόμουν. Ξέρεις τι παραμύθια και δεισιδαιμονίες ακούγαμε τότε; Μας έλεγαν για φαντάσματα, νεράιδες και θηρία».


Πηγή Πηγή: tvkosmos.gr