Είχε προσεγγίσει τουλάχιστον πέντε ανήλικα κορίτσια μέσω Facebook

Για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και κατοχή ναρκωτικών ουσιών κατηγορείται ένας 31χρονος στρατιωτικός που συνελήφθη σήμερα στην Κω από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία 44χρονης αλλοδαπής, σύμφωνα την οποία άγνωστος χρήστης του διαδικτύου, συνομιλούσε με την 11χρονη κόρη της, μέσω συγκεκριμένου προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook» καθώς και μέσω κινητού τηλεφώνου, προσβάλλοντας με ασελγείς προτάσεις την γενετήσια αξιοπρέπειά της.

Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα, που έγινε στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για προκαταρκτική εξέταση και σε συνεργασία με τις εταιρείες του συγκεκριμένου διαδικτυακού χώρου καθώς των παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 31χρονου Έλληνα.

Ακολούθησε έρευνα χθες πρωινές ώρες στο σπίτι του στην Κω, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Μια νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους 2,4 γραμμαρίων περίπου,

• μια νάιλον συσκευασία που περιείχε σπόρους κάνναβης μεικτού βάρους 1,3 γραμμαρίων περίπου,

• ένας τρίφτης κάνναβης που έφερε υπολείμματα –ίχνη κάνναβης,

• δυο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ,

• μία συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών αρχείων,

• ένα κινητό τηλέφωνο,

• μια κάρτα SIM η οποία αντιστοιχεί στην επίμαχη τηλεφωνική σύνδεση,

• μια κάρτα μνήμης (micro-SD).

Από την επιτόπια αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του 31χρονου, βρέθηκε αποθηκευμένη γυμνή φωτογραφία ανήλικου κοριτσιού.

Επιπλέον από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι ο 31χρονος από τις αρχές του προηγούμενου έτους, προσέγγισε τουλάχιστον πέντε ανήλικα κορίτσια, μέσω δύο προφίλ που διαχειριζόταν στην παραπάνω σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και συνομιλούσε μαζί τους, απευθύνοντας τους ασελγείς προτάσεις, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τους ζητούσε να συναντηθούν από κοντά.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια και ναρκωτικά θα αποσταλούν αντίστοιχα στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και στην αρμόδια χημική υπηρεσία για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Στρατοδικείου Αθηνών.

Πηγή Πηγή: newsbeast.gr