Το συχνό σεξ είναι απαραίτητο «συστατικό» της ευτυχίας, αλλά αν κάποιος νομίζει πως κάνει λιγότερο από τους φίλους του νιώθει την ευτυχία του να εξανεμίζεται, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Όπως έδειξε, όσοι κάνουν σεξ δύο ή τρεις φορές το μήνα έχουν κατά 33% περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν υψηλότερο επίπεδο ευτυχίας απ’ ό,τι όσοι δεν έχουν κάνει σεξ κατά το τελευταίο 12μηνο.

Και όσο περισσότερο σεξ κάνουν, τόσο πιθανότερο είναι να νιώθουν ευτυχισμένοι, γράφουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Colorado Boulder στο τεύχος Φεβρουαρίου της επιθεωρήσεως «Social Indicators Research».

Έτσι, όσοι κάνουν σεξ μία φορά την εβδομάδα είναι κατά 44% ευτυχέστεροι απ’ όσους δεν έχουν κάνει επί ένα χρόνο, ενώ όσοι κάνουν 2-3 φορές την εβδομάδα είναι κατά 55% ευτυχέστεροι.

Ωστόσο, η ανάλυση στοιχείων από 15.386 εθελοντές απ τις ΗΠΑ που αφορούν την περίοδο 1993-2006, έδειξε ακόμα πως την ευτυχία που νιώθουμε μπορεί να επηρεάσει το πόσο συχνά νομίζουμε ότι κάνουν σεξ οι φίλοι μας.

Έτσι, οι εθελοντές που έκαναν σεξ 2-3 φορές την εβδομάδα αλλά πίστευαν ότι οι φίλοι τους κάνουν συχνότερα, είχαν κατά 14% λιγότερες πιθανότητες να αναφέρουν υψηλό επίπεδο ευτυχίας.

Στη διάρκεια της μελέτης, επικεφαλής της οποίας ήταν ο δρ Τιμ Γουάντσγουερθ, αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο, οι εθελοντές συμπλήρωναν σε τακτά χρονικά διαστήματα ερωτηματολόγια που καταγράφουν εάν είναι «πολύ ευτυχισμένοι», «αρκετά ευτυχισμένοι» ή «καθόλου ευτυχισμένοι».

Οι ερευνητές κατέληξαν στα συμπεράσματά τους αφού έλαβαν υπ’ όψιν άλλους παράγοντες που επηρεάζουν το αίσθημα της ευτυχίας, όπως το εισόδημα, η οικογενειακή κατάσταση, η υγεία και η ηλικία.

«Καταγράψαμε μία σταθερή αύξηση του επιπέδου της ευτυχίας σε συνάρτηση με τη συχνότητα του σεξ, αλλά διαπιστώσαμε πως υπάρχει μία απρόσμενη συνιστώσα που την επηρεάζει: οι αντιλήψεις μας για τη συχνότητα του σεξ των άλλων», δήλωσε ο δρ Γουάντσγουερθ.

«Όσοι εθελοντές μας πίστευαν ότι κάνουν περισσότερο σεξ απ τους φίλους ή τους γείτονές τους, ήταν ευτυχέστεροι απ’ ό,τι όσοι πίστευαν πως κάνουν λιγότερο».

Πώς μπορεί όμως κάποιος να ξέρει πόσο σεξ κάνουν οι άλλοι;«Υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι η σεξουαλική συμπεριφορά συχνά αποτελεί αντικείμενο συζήτησης μεταξύ φίλων, γεγονός ενδεικτικό και της εγγύτητας που νιώθουν μεταξύ τους», είπε ο δρ Γουάντσγουερθ.

«Και ακριβώς αυτή η εγγύτητα, που ασφαλώς δεν περιορίζεται μόνο στην άνεση για μια τόσο προσωπική συνομιλία, είναι αυτή που φέρνει τις συγκρίσεις και ακολούθως επηρεάζει το αίσθημα της προσωπικής ευτυχίας».

Πηγή Πηγή: newscity1.net