Διαβάστε 7 πολύ καλές ιδέες για απόλαυση στο sex.1. Κάνε γυμναστική. Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε σε γυναίκες ηλικίας 45-55 ετών, η σεξουαλική διάθεση σχετίζεται άμεσα με τη φυσική κατάσταση. « Αν δεν ασκείσαι, έχεις λιγότερη σεξουαλική επιθυμία και ικανοποίηση», υποστηρίζει η συγγραφέας της μελέτης Judith R. Gerber, PhD, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Vermont College of Medicine.

2. Κάνε μασάζ. Το μασάζ δεν ανακουφίζει μόνο από το άγχος. Η συγκεκριμένη επαφή (δέρμα με δέρμα), διεγείρει την ωκυτοκίνη που είναι γνωστή και ως ορμόνη του έρωτα.

3. Διάβασε ερωτική λογοτεχνία. Σίγουρα τα δελτία ειδήσεων δεν είναι το πιο διεγερτικό πράγμα στο κόσμο. Αντίθετα, τα ερωτικά μυθιστορήματα εξιτάρουν μυαλό και φαντασία.

4. Πάρε βιταμίνες. Το φυλλικό οξύ και ο σίδηρος, είναι απαραίτητα για τον οργανισμό. «Τα χαμηλά επίπεδα φυλλικού οξέος μπορεί να σε κάνουν να αισθάνεσαι κούραση, χωρίς ενέργεια για σεξ», λέει η Martha Morris, ερευνήτρια του Πανεπιστημίου Tufts. «Αν οι τροφές σου είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε σίδηρο, μειώνουν τη ταχύτητα των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου και μπορεί η κατάσταση να σε οδηγήσει σε λήθαργο», αναφέρει ο Ελβετός ερευνητής Bernard Favrat. Συνεπώς ένα πλήρες συμπλήρωμα βιταμινών είναι η ιδανική λύση

5. Τα αντικαταθλιπτικά επηρεάζουν τη σεξουαλική ζωή. Το πρόβλημα βρίσκεται συνήθως στην δυσκολία επίτευξης οργασμού και όχι τόσο στην έλλειψη επιθυμίας. Το μόνο σίγουρο είναι πως με τη λήψη αντικαταθλιπτικών, μειώνονται τα επίπεδα της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, μιας ουσίας που απελευθερώνει συναισθήματα χαράς.

6. Μην σε αγχώνει η διάρκεια του σεξ! Σύμφωνα με έρευνα του Pennsylvania State University, μόλις 7-13 λεπτά σεξ είναι αρκετά για να φτάσεις σε οργασμό και παράλληλα να ικανοποιήσεις τον σύντροφό σου. Το συγκεκριμένο νούμερο δεν είναι τυχαίο, καθότι οι ερευνητές μίλησαν με 34 κορυφαίους σεξολόγους, οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν συμβουλέψει χιλιάδες Αμερικανούς για το συγκεκριμένο ζήτημα.

7. Μην το σκέφτεσαι, καν' το! Πολλές γυναίκες θεωρούν πως η επιθυμία πρέπει να προηγείται της σωματικής διέγερσης, διότι το σεξ στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα είναι καλό. Σύμφωνα με την θεραπεύτρια Michele Weiner-Davis αυτό είναι μέγα λάθος. «Την επόμενη φορά που θα σας πλησιάσει ο σύντροφός σας, απλά κάντε το και θα δείτε πόσο καλά θα περάσετε »!

Πηγή Πηγή: 24wresenimerwsi.gr