«Θέλουμε να πάρουμε ενέργεια και αυτοπεποίθηση από τον κόσμο μας», τόνισε ο Αργύρης Πεδουλάκης εν όψει της αυριανής (1/3, 10 μ.μ., ΕΤ1) αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με αντίπαλο την Αναντολού Εφές στο ΟΑΚΑ για την 9η αγωνιστική του «Τοπ 16» της Ευρωλίγκας.

Ο κόουτς των «πρασίνων» ξεκαθάρισε ότι ο Στέφαν Λάσμε θα αγωνιστεί παρά το διάστρεμμα, που έπαθε στο δεξί πόδι στην χθεσινή (27/2) προπόνηση και παρατήρησε ότι η ομάδα του έχει ανέβει επίπεδο, σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου του «Τοπ 16», στον οποίο ο Παναθηναϊκός είχε ηττηθεί εύκολα με 78-64 στην Πόλη.

«Έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι με τη Εφες, μια ομάδα που κάνει αξιόλογη πορεία και της αρέσει να τρέχει», σχολίασε αρχικά ο Πεδουλάκης και εξήγησε πως η αυριανή αντίπαλος των «πρασίνων»:

«Έχει ψηλά κορμιά, έχει δημιουργούς και κυρίως με τους Φάρμαρ και Ερντέν μπορεί να κάνει την ζημιά».

«Εμείς είμαστε σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τον πρώτο γύρο είμαστε όλοι μαζί, ή σχεδόν όλοι μαζί», επισήμανε για τον Παναθηναϊκό ο 49χρόνος προπονητής και τόνισε ότι:

«Θέλουμε να πάρουμε ενέργεια και αυτοπεποίθηση από τον κόσμο μας. Είναι πολύ σημαντική η παρουσία τους για εμάς».

«Είχαμε την ατυχία του Ξανθόπουλου αλλά ο Λάσμε θα είναι μαζί μας», ενημέρωσε ο Πεδουλάκης.

«Είναι σκληρό καρύδι και μπορεί και αντέχει τον πόνο, σήμερα θα κάνει λίγα σουτ και θα είναι μαζί μας. Είναι κομβικός παίκτης κυρίως στο αμυντικό κομμάτι».

«Εμείς τότε ήμασταν σε μια περίοδο που έλειπε ο Διαμαντίδης ειδικά στον τρόπο που αντιμετωπίζει το πικ εν ρολ η Εφές», παρατήρησε ο κόουτς του «εξάστερου», σχετικά με την αναμέτρηση των δύο ομάδων στον πρώτο γύρο του «Τοπ 16» της Ευρωλίγκας.

«Είχαμε τον Γκιστ και τον Καπόνο που δεν ήξεραν πώς να κινηθούν ακόμη στην ομάδα και τον Σόφο που δεν είχε ανάσες. Εμείς έχουμε ανέβει επίπεδο, η Εφές συνεχίζει στο ίδιο είχε και έχει το βάθος, για παράδειγμα ο Τουντσερι που είναι σημαντικός. Σε αυτό το ματς θα λείπει ο Βούγιασιτς που παίζει με το σουτ, αλλά τώρα η Εφές μπορεί να παίξει με μεγαλύτερη ταχύτητα. Είναι σταθερή, η διαφορά είναι πως εμείς θα είμαστε καλύτεροι».

«Οτιδήποτε ενώνει είναι καλό»

Σε ερώτηση σχετικά με την σημερινή ανακοίνωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, που τείνει χείρα φιλίας στους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, ο Πεδουλάκης είπε ότι: «Νομίζω πως είναι πολύ θετικό, στο σημείο που είναι η χώρα. Οτιδήποτε ενώνει τους Έλληνες καλό τους κάνει. Έτσι κι αλλιώς ο ένας εξαρτάται από τον άλλο, αν υπάρχει μόνο ο ένας είναι δύσκολα τα πράγματα».

Πηγή Πηγή: pamesports.gr