Κατασκευάστηκε για να σπάει ρεκόρ. Όχι μόνο μέσα στην πίστα, την οποία έχει εγκαταλείψει εδώ και δεκαετίες. Αλλά ακόμη και στις δημοπρασίες. Πρόκειται για το μονοθέσιο της Mercedes απ το 1954, το οποίο έγινε το αυτοκίνητο που «έπιασε» υψηλότερη τιμή στην ιστορία των δημοπρασιών.

Ένας άγνωστος έδωσε 29.6 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει το Mercedes-Benz W196, το οποίο οδηγούσε ο Χουάν Μανουέλ Φάντζιο το 1954. Με αυτό το μονοθέσιο ο Αργεντινός είχε κερδίσει δύο Γκραν πρι εκείνη τη χρονιά. Η τιμή του είναι ιστορική- έσπασε το ρεκόρ της Ferrari 250 Testa Rossa του 1957 η οποία είχε πουληθεί γι 16,39 εκατ. δολάρια το 2011- αλλά έχει μία ιδιαίτερη θέση και στην ιστορία της F1.

Οι νίκες που έκανε ο Φάντζιο οδηγώντας το ήταν οι πρώτες διαδοχικές της ομάδας της Mercedes-Benz έπειτα από το Β' Παγκόσμιο πόλεμο.

Χάρη σε αυτό το μονοθέσιο πέρασε απαρατήρητο το πρώτο αυτοκίνητο του Τζον Λένον το οποίο πουλήθηκε στην ίδια δημοπρασία μόλις για 359.000 λίρες. Το «σκαθάρι» είχε αγοράσει Ferrari GT coupe του 1965 εκείνη τη χρονιά, όταν έβγαλε δίπλωμα οδήγησης και την κράτησε για τρία χρόνια.Πηγή Πηγή: newscity1.net