Πηγή νεότητας και ο καλύτερος σύμμαχος ενάντια στις ρυτίδες αποδείχθηκε σύμφωνα με Βρετανική έρευνα ότι είναι το σεξ! Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγήθηκαν Βρετανοί ερευνητές που μελέτησαν για μια ολόκληρη δεκαετία τα οφέλη που έχει για άνδρες και γυναίκες η καλή σεξουαλική ζωή.

Ο Βρετανός ψυχολόγος, Ντέιβιντ Γουίκς, επικεφαλής της έρευνας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι έδειχναν πιο νέοι από την ηλικία τους, υποστήριζαν ότι κάνουν σεξ περίπου 50% πάνω από το μέσο όρο, δηλαδή για την ηλικιακή ομάδα από 40 έως 50 ετών, τρεις φορές την εβδομάδα σε σχέση με τους υπόλοιπους που δήλωναν ότι απολάμβαναν ερωτικά τον σύντροφό τους δύο φορές μέσα σε επτά ημέρες.

Το σεξ λοιπόν μας βοηθάει να δείχνουμε νεότεροι γιατί:

1. Η ευχαρίστηση που νιώθουμε κάνοντας σεξ είναι ένα σημαντικός παράγοντας για την διατήρηση της καλής υγείας.

2. Κάνοντας σεξ απελευθερώνονται ενδορφίνες, μία φυσική χημική ουσία που λειτουργεί ως φυσικό παυσίπονο που διώχνει το άγχος, μας χαλαρώνει και βοηθά να κοιμόμαστε ευκολότερα και καλύτερα.

3. Παράγεται η «ορμόνη της ανάπτυξης» που βοηθά στην ελαστικότητα του δέρματος, που βοηθά δηλαδή το δέρμα να μην σπάει και να μην κάνει ρυτίδες

4. Kάνοντας σεξ απελευθερώνονται ενδορφίνες, μία φυσική χημική ουσία που εκλύεται από το ανθρώπινο σώμα και η οποία λειτουργεί ως φυσικό παυσίπονο που διώχνει το άγχος, μας χαλαρώνει και βοηθά να κοιμόμαστε ευκολότερα και καλύτερα. Τέλος, ελκύεται και η «ορμόνη της ανάπτυξης» που βοηθά στην ελαστικότητα του δέρματος, που βοηθά δηλαδή το δέρμα να μην σπάει και να μην κάνει ρυτίδες.

Πηγή Πηγή: kamarinia.gr