Μπορεί να ανιχνεύσει το ιδανικό πλαίσιο φωτισμού 100 φορές το δευτερόλεπτο

Η Mercedes θα εξοπλίσει τα νέα μοντέλα της, μέσα στο χρόνο, με ένα πρωτοποριακό σύστημα φώτων LED (Active Multibeam LED), που θα ανιχνεύει το ιδανικό πλαίσιο φωτισμού 100 φορές το δευτερόλεπτο.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι έχει επεξεργαστεί και θα εφαρμόσει στα νέα μοντέλα της ένα εξελιγμένο σύστημα προβολέων LED «νέας διάτασης», για πιο αποτελεσματικό κι εξατομικευμένο στις ανάγκες του οδηγού φωτισμό του δρόμου, κατά τους υπεύθυνους της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, η Mercedes θα αξιοποιήσει το Active Multibeam LED αργότερα μέσα στο χρόνο, με το οποίο οι προβολείς LED του οχήματος υπολογίζουν μέχρι κι 100 φορές ανά δευτερόλεπτο την πιο κατάλληλη στόχευση, μέσω μιας κάμερας, ώστε το αποτέλεσμα φωτισμού να είναι καλύτερα κατανεμημένο στις οποιεσδήποτε συνθήκες κυκλοφορίας. Η εναλλαγή αυτή πραγματοποιείται σε αυτόματο χρόνο, χωρίς να επηρεάζεται καθόλου το οπτικό πεδίο του οδηγού κατά τη νύχτα, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να βλέπει φωτισμένο το δρόμο, κατά τη στροφή του αυτοκινήτου.

Σε αυτή την κατεύθυνση είναι κι οι δηλώσεις του επικεφαλής του προγράμματος Thomas Weber, ο οποίος υπογράμμισε ότι το Active Multibeam LED είναι σε θέση να αντιδράσει ακόμα πιο γρήγορα και εξατομικευμένα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της κυκλοφορίας, άλλωστε ο στόχος της Mercedes-Benz είναι να επεκτείνει τον πρωτοπόρο ρόλο της ακόμα και στον τομέα φωτισμού των οχημάτων της.

Πηγή Πηγή: newsbeast.gr