«Οι άνθρωποι που εκφράζονται άνετα για το σεξ την ώρα της ερωτικής επαφής, αποκομίζουν πολύ μεγαλύτερη ικανοποίηση από αυτήν», σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ομάδα επιστημόνων στο Πανεπιστήμιο του Κλήβελαντ στο Οχάιο.

«Ακόμα και λίγο αγχωμένος να νιώθει κάποιος όταν πρέπει να μιλήσει για το σεξ επηρεάζεται η επικοινωνία με τον ερωτικό σύντροφό του και η ικανοποίησή του από την ερωτική του ζωή», επισημαίνει η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Ελίζαμπεθ Μπάμπιν.

Για τη συγκεκριμένη έρευνα, η δρ Μπάμπιν και οι συνεργάτες της επιστράτευσαν 207 εθελοντές, οι 88 εκ των οποίων ήταν φοιτητές του πανεπιστημίου και οι 119 εθελοντές από το διαδίκτυο.

Οι εθελοντές, οι οποίοι είχαν μέση ηλικία 29 ετών, συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για τη σεξουαλική επικοινωνία, την ικανοποίηση από την ερωτική τους ζωή και την λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία που είχαν με τον/την σύντροφό τους κατά τη διάρκεια του σεξ.

Οι ερευνητές, αφού μελέτησαν τις απαντήσεις των εθελοντών, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική για να έχει κανείς απολαυστικές σεξουαλικές επαφές».

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των επιστημόνων, όπως αυτά καταγράφονται στην «Επιθεώρηση Κοινωνικών & Προσωπικών Σχέσεων» (JSPR), οι απαντήσεις των εθελοντών έδειξαν πως η κακή ερωτική ζωή των ζευγαριών, μπορεί να οφείλεται ακόμα και στην έλλειψη άνεσης ανάμεσα στους συντρόφους ακόμα και να αναφερθούν σε θέματα που αφορούν στο σεξ, ενώ αντίθετα, η απελευθερωμένη επικοινωνία ανάμεσά τους, μεταφέρεται και στο… κρεβάτι τους!

Πηγή Πηγή: kamarinia.gr