Σε όλη την Ελλάδα είχε απλώσει τα δίχτυα της η "συμμορία των φαρμάκων" που έπεσε στα... δίχτυα που άπλωσε η Ελληνική Αστυνομία και το ΣΔΟΕ.Στο πολυδαίδαλο κύκλωμα φέρονται να εμπλέκονται γιατροί, ιατρικοί επισκέπτες, φαρμακευτικές εταιρείες, κλινικές, φαρμακεία και φαρμακαποθήκες. Όπως αναφέρουν τα Νέα, τουλάχιστον τρεις γυναικολόγοι στη Θεσσαλονίκη είχαν συλληφθεί μέχρι το βράδυ της Τρίτης και 15 άτομα είχαν προσαχθεί στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης, ενώ ακόμα δύο προσαγωγές είχαν γίνει στην Αθήνα.

Μεταξύ των προσαχθέντων είναι γιατροί και υπάλληλοι φαρμακευτικών εταιρειών που κατηγορούνται ότι λειτουργούσαν με δύο τρόπους: από τη μία άδειαζαν την ελληνική αγορά από ακριβά φάρμακα και τα πουλούσαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και από την άλλη εισήγαγαν παράνομα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την εξωσωματική γονιμοποίηση και δεν είναι εγκεκριμένα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", τα παράνομα φάρμακα και σκευάσματα εισάγονταν από την Τουρκία και στη συνέχεια διοχετεύονταν σε ενδιαφερόμενους κλινικών, γιατρών και φαρμακείων.

"Ενδιάμεσοι" στη διακίνηση φέρονται υπεύθυνοι φαρμακευτικών εταιρειών και αποθηκών. Αξιωματικοί που μίλησαν στην εφημερίδα "Έθνος" δήλωσαν ότι τα μέλη της σπείρας είχαν στήσει εταιρεία μαϊμού στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης αγόραζαν ακριβά φάρμακα, κυρίως αντικαρκινικά, από τα φαρμακεία παράνομα, δημιουργώντας και τεχνητή έλλειψη ώστε να γίνουν νέες παραγγελίες.

Στη συνέχεια έβγαζαν παράνομα σε χώρες όπως η Σουηδία και η Γερμανία τα συγκεκριμένα σκευάσματα, τα οποία πωλούνταν ακόμα ακριβότερα στις αγορές. Με αυτόν τον τρόπο γλίτωναν χιλιάδες ευρώ από δασμούς και επιπλέον κέρδος από τη διαφορά τιμής.

Πηγή Πηγή: news.gr