Ο νευροεπιστήμονας και πρώην μηχανικός λογισμικού Ruggero Scorcioni παρατήρησε ότι το κινητό του τηλέφωνο διαρκώς τον αποσπούσε ενώ βρισκόταν τη δουλειά. Τον Ιανουάριο, εισήλθε σε ένα διαγωνισμό εφαρμογών της AT&T και βρήκε τη λύση.Η ιδέα του γεννήθηκε από ένα δώρο προς τους συμμετέχοντες: ένα ζευγάρι headset με αυτιά γάτας με αισθητήρες που συλλαμβάνουν τα εγκεφαλικά κύματα εκείνου που το φορά και ενεργοποιεί τα μηχανοκίνητα αυτιά σε περιόδους μεγάλης εγκεφαλικής δραστηριότητας.

Ο Scorcioni αποφάσισε να επεξεργαστεί το headset και να δημιουργήσει μία εφαρμογή που μπλοκάρει τις εισερχόμενες κλήσεις όταν αυτός που της λαμβάνει βρίσκεται σε κατάσταση συγκέντρωσης. Με 26 ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, εργάστηκε μέχρι το τελευταίο λεπτό, σταματώντας μόνο για δύο ώρες για να κοιμηθεί και να πλυθεί.

Με την εργασία αυτή δημιούργησε το πρωτότυπο Good Times, το οποίο αναλύει τα εγκεφαλικά κύτταρα σε πραγματικό χρόνο από το headset, και τότε στέλνει εντολές στο τηλεφωνικό δίκτυο της AT&T είτε να επιτρέψει είτε να απορρίψει τις εισερχόμενες κλήσεις. Οι κλήσεις που απορρίπτονται εκτρέπονται σε ένα αυτόματο μήνυμα που τους ζητά να προσπαθήσουν ξανά αργότερα. Ο Scorcioni περιγράφει την επινόηση του σαν μία εφαρμογή που αποτελεί ένα εγκεφαλικά ενεργοποιήμενο «Μην ενοχλείτε», όπως αυτό που βάζουμε στις πόρτες των ξενοδοχείων.

Πηγή Πηγή: 24wresenimerwsi.gr