ΠΡΟΣΟΧΗ πολύ σκληρή εικόνα!

Μια εικόνα -άγνωστο αν είναι αληθινή- που αναρτήθηκε σε φιλοκυβερνητικό ιστότοπο του Λιβάνου αναδεικνύει σε όλο της το μεγαλείο τη βαρβαρότητα του πολέμου. Η πρωτοφανούς αγριότητας φωτογραφία απεικονίζει έναν Σύρο επαναστάτη να κρατά στο χέρι του, πάνω από μια ψησταριά, το κομμένο κεφάλι ενός καθεστωτικού πιλότου ελικοπτέρου.

Το κεφάλι που κρατά στο χέρι του ο Σύρος επαναστάτης, σύμφωνα με το Syrianreport, ανήκει στον πιλότο ενός ελικοπτέρου, ο οποίος περιγράφεται από τον συγκεκριμένο ιστότοπο που δημοσίευσε την εικόνα ως «μάρτυρας», το οποίο καταρρίφθηκε, με αποτέλεσμα το πλήρωμά να πέσει στα χέρια των αντικαθεστωτικών. Οπως αναφέρει η ίδια πηγή και οι οκτώ επιβάτες του ελικοπτέρου αποκεφαλίστηκαν. .

Η εικόνα με τον νεαρό επαναστάτη που ποζάρει θριαμβευτικά με το κομμένο κεφάλι του καθεστωτικού στρατιώτη, όπως αναφέρει η Daily Μail, δεν είναι δυνατό να εξακριβωθεί αν είναι αληθινή ή αποτελεί προϊόν φωτομοντάζ. Υπογραμμίζεται, ωστόσο, ότι μια τέτοια εικόνα είναι τόσο εύκολο να κατασκευαστεί, όσο ακριβώς και να ληφθεί.

Αν όντως η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι ψεύτικη, αναδεικνύει τις διαστάσεις ενός άλλου, παράλληλου, πολέμου που διεξάγεται στη Συρία, αυτού της προπαγάνδας, στον οποίο επιδίδονται οι δύο πλευρές στην προσπάθειά τους να υπονομεύσουν η μια την άλλη.


Πηγή Πηγή: onlyfreegr.blogspot.com