Η λίμπιντο συνδέεται ευθέως με τον τρόπο ζωής. Ετσι σε περίπτωση που κάποιος δεν τρώει σωστά, δεν ασκείται ή έχουν απορρυθμιστεί οι ορμόνες του, τότε όλα αυτά δημιουργούν προβλήματα στην ερωτική διάθεση.Σύμφωνα με το K-mag, η ερωτική διάθεση μπορεί να φθάσει στο… ταβάνι, αν κανείς προσπαθήσει να διορθώσει αυτά τα τρία πράγματα: Αν φτιάξει τη διατροφή του, εντάξει στο καθημερινό του πρόγραμμα την άσκηση και όσο αφορά τις γυναίκες, ρυθμίσει τις ορμόνες του.

Συγκεκριμένα, τα τηγανητά, τα λιπαρά και τα γλυκά αυξάνουν τα επίπεδα της ινσουλίνης στο σώμα, με αποτέλεσμα να μειώνεται η έκκριση ορμονών όπως της τεστοστερόνης που αυξάνει τη σεξουαλική επιθυμία.. Μια ισορροπημένη διατροφή, που συνδυάζει καλά λίπη και μικρά γεύματα στη διάρκεια της ημέρας, βοηθά στο καλό σεξ.

Σημαντικό ρόλο στην αύξηση της λίμπιντο παίζει και η άσκηση. Συγκεκριμένα οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά την άσκηση καταπολεμούν τις επιπτώσεις της κορτιζόλης που επιτρέπει τη συσσώρευση λίπους, με συνέπεια να αισθανόμαστε καλύτερα με το σώμα μας και να αυξάνεται και η ερωτική μας διάθεση.

Η εμμηνόπαυση και η υστεροκτόμη ρίχνουν τα επίπεδα της τεστοστερόνης και μειώνουν τη διάθεση για σεξ. Επιπλέον, σεξουαλικά προβλήματα (όπως η δυσκολία κορύφωσης, η ξηρότητα του κόλπου και οι ήπιοι οργασμοί) μπορεί να ρίξουν την λίμπιντο, καθώς το σεξ γίνεται δυσάρεστο ή απλά αδιάφορο. Μια επίσκεψη στο γιατρό μπορεί να δώσει λύση σε τέτοιου είδους προβλήματα.

Πηγή Πηγή: tsantiri.gr