Μια από πιο δυσάρεστες αλλά και επίμονες μυρωδιές κατά κοινή ομολογία είναι εκείνη του τσιγάρου. Μπορεί εσείς ή οι επισκέπτες σας να καπνίζετε (κακώς), αλλά δεν θέλετε ο χώρος σας να μυρίζει σαν… τεκές. Δείτε λοιπόν κάποιες απλές συμβουλές για να εξουδετερώσετε αυτή την ενοχλητική μυρωδιά.Κλείστε τις πόρτες που οδηγούν στο υπόλοιπο σπίτι. Ειδικά στις κρεβατοκάμαρες. Δεν υπάρχει τίποτε πιο ανθυγιεινό από το να κοιμάστε σ’ ένα δωμάτιο γεμάτο καπνό.

Προσπαθήστε να έχετε κάποιο παράθυρο ανοιχτό στον χώρο που υπάρχουν καπνιστές. Έστω και μια χαραμάδα. Αδειάζετε τακτικά τα τασάκια. Οι γόπες μυρίζουν χειρότερα από τον ίδιο τον καπνό.

Αν έχετε πολλούς καλεσμένους, βάλτε στα τασάκια άμμο για γάτες. Υπάρχει και αρωματική, για καλύτερα αποτελέσματα. Ανάψτε κεριά στο χώρο. Τα κεριά απορροφούν μεγάλο μέρος του καπνού, αρκεί να είναι από φυσικό κερί. Τα τεχνητά κεριά, ειδικά αυτά με τα έντονα αρώματα, μπορεί να επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα.

Ρίξτε μια σταγόνα από το άρωμά σας ή ψεκάστε με λίγη δροσερή κολόνια τις σβηστές λάμπες του δωματίου. Όταν θ’ ανάψουν, θα σκορπίζουν άρωμα στο χώρο. Βάλτε μικρά δοχεία με ξύδι ή ενεργό άνθρακα (τον βρίσκετε σε pet shops) σε διάφορα σημεία του δωματίου, που να μην φαίνονται. Αν έχετε παιδιά ή κατοικίδια βάλτε τα κάπου ψηλά, όπως τα τελευταία ράφια κάποιου επίπλου. Αφήστε τα εκεί ακόμη και όταν φύγει ο κόσμος. Θα συνεχίσουν να κάνουν την δουλειά τους. Να απορροφούν τις δυσάρεστες οσμές.

Πριν πάτε για ύπνο, ανοίξτε διάπλατα πόρτες και παράθυρα κι αφήστε το δωμάτιο να αεριστεί αρκετή ώρα. Σκορπίστε μπόλικη μαγειρική σόδα στο χαλί και στους υφασμάτινους καναπέδες κι αφήστε την όλη νύχτα. Την επόμενη μέρα σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα. Αν μάλιστα προσθέσετε στη σόδα λίγη σκόνη βανίλιας ή το περιεχόμενο από ένα φακελάκι αρωματικό για συρτάρια, θα έχετε καλύτερο αποτέλεσμα.

Βάλτε γλάστρες με φυτά στο σαλόνι σας. Ομορφαίνουν το χώρο και κατά τη διάρκεια της ημέρας φιλτράρουν τον αέρα καθώς δεσμεύουν το διοξείδιο του άνθρακα και απελευθερώνουν οξυγόνο. Όχι όμως στις κρεβατοκάμαρες, γιατί το βράδυ κάνουν το αντίστροφο.

Πλένετε συχνά κουρτίνες, μαξιλάρια, καλύμματα, ριχτάρια κ.λ.π. Ειδικά τις κουρτίνες, αν τις κρεμάσετε νωπές και το σιδέρωμα μπορεί να γλυτώσετε και το δωμάτιο θα μοσχομυρίσει μαλακτικό.Τέλος, αντί για όλη αυτή τη φασαρία, μήπως θα έπρεπε να σκεφτείτε ότι ο καλύτερος τρόπος για να γλυτώσετε οριστικά από την τσιγαρίλα, είναι να κόψετε το κάπνισμα ή τουλάχιστον να χρησιμοποιείτε για καπνιστήριο το μπαλκόνι;

Πηγή Πηγή: inews.gr