Μεγάλη αυτονομία διαθέτει το πρωτότυπο CA-MiEV

Στη Γενεύη παρουσιάστηκε ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με δυνατότητες που ξεπερνούν τα στενά όρια των πόλεων, από τη Mitsubishi.

Το πρωτότυπο CA-MiEV έχει εξελιχθεί βάσει των απαιτήσεων των πελατών του i-MiEV την τελευταία τριετία και χάρη στην τεχνολογική πρόοδο των μπαταριών και την ηλεκτρικών συστημάτων, οι δυνατότητες κίνησης είναι αυξημένες.

Η αυτονομία φτάνει τα 300 χιλιόμετρα και εκτός των άλλων περιλαμβάνονται καινοτόμα χαρακτηριστικά που κάνουν τη χρήση ευκολότερη, όπως ασύρματη φόρτιση και λειτουργίες που ενεργοποιούνται μέσω smartphone.

Στο πρωτότυπο CA-MiEV η Mitsubishi προβάλει τις διάφορες τεχνολογίες που θα περιλαμβάνονται μεσοπρόθεσμα στην γκάμα των παγκόσμιων μοντέλων της όπου βασικά χαρακτηριστικά τους θα είναι το χαμηλό βάρος και η προηγμένη αεροδυναμική.

Το σύστημα κίνησης αποτελείται από μια ολοκληρωμένη μονάδα για τον ηλεκτροκινητήρα των 110 ίππων, τον εναλλάκτη και το φορτιστή, και μια κόμπακτ μπαταρία ιόντων λιθίου, ειδικά εξελιγμένη για να μπορεί να δεχθεί αργότερα ακόμη και σύστημα επέκτασης της αυτονομίας.
Πηγή Πηγή: gocar.gr