Για τις 22 Απριλίου προσδιορίστηκε, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των 18 συγκατηγορουμένων του στη μεγάλη υπόθεση διακίνησης παράνομων αμοιβών για εξοπλιστικά προγράμματα.

Προηγήθηκε, σήμερα, η έκδοση βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, που παραπέμπει τον πρώην υπουργό, οικείους του αλλά και συνεργάτες του, για νομιμοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που φέρονται να δωρίθηκαν προκειμένου να επιλέξει το υπουργείο Άμυνας τα υποβρύχια και τα αντιπυραυλικά συστήματα TORM1.

Βάσει της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την μεγάλη υπόθεση διαφθοράς, ο βασικός κατηγορούμενος μέσω υπεράκτιων ή εξωχώριων εταιριών που αφανώς του ανήκαν, νομιμοποιούσε παράνομες αμοιβές του, εμφανίζοντας αγοραπωλησίες ακινήτων ή άλλες επενδυτικές δραστηριότητες. Στην όλη επιχείρηση φέρονται να τον συνέδραμαν καθοριστικά, είτε με μικρότερο είτε με μεγαλύτερο βαθμό εμπλοκής, επιχειρηματίες, δικηγόροι κ.ά., ενώ αντίστοιχη συμπεριφορά αποδίδεται στην πρώην και τη νυν σύζυγό του και στην κόρη του.

Ο προσδιορισμός της δίκης, όταν θα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη σύλληψη του Τσοχατζόπουλου, έγινε κατ’ επιταγή του νόμου για διαφορά κρατικών αξιωματούχων, που ορίζει την επ’ ακροατηρίω εξέτασή τους σε διάστημα ακόμη και 4 μηνών μετά την εισαγωγή τους σε ανάκριση.

Πηγή Πηγή:defencenet.gr