Γνωστός κοσμηματοπώλης συνελήφθη στο Ελ.Βενιζέλος κουβαλώντας δύο βαλίτσες γεμάτες με ασήμι!

Πρόκειται για τον John Jbeili, τον Λιβανέζικης καταγωγής επιχειρηματία, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός από την τηλεοπτική του ατάκα “το κοπή τη πίτα”, με την οποία έγραψε τη δική του “ιστορία”.

Η σύλληψη του John Jbeili έγινε πριν από δύο μήνες, αλλά βγήκε τώρα στη δημοσιότητα. Ο επιχειρηματίας συνελήφθη μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν άνδρες της ασφάλειας του αεροδρομίου στις ομολογουμένως ευμεγέθεις αποσκευές του, όπου εντόπισαν ράβδους από καθαρό ασήμι, συνολικού βάρους 185 κιλών!

Ο John Jbeili δεν είχε στη διάθεσή του τα απαιτούμενα παραστατικά, ώστε να δικαιολογήσει την κατοχή του πολύτιμου μετάλλου στους άνδρες του ΣΔΟΕ που ανέλαβαν την υπόθεση κι έτσι συνελήφθη, ενώ οι ράβδοι δεσμεύτηκαν. Πλέον, ο επιχειρηματίας είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ωστόσο, η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί που θα κατέληγαν οι ράβδοι με το ασήμι.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα “Espresso”, ο John Jbeili επιχειρεί να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για την υπόθεση, αρνούμενος κατηγορηματικά την οποιαδήποτε εμπλοκή του. Όπως ισχυρίζεται, δεν έχει συλληφθεί ποτέ και δεν του έχουν κάνει ποτέ κατάσχεση στο εμπόρευμά του. “Είμαι νόμιμος, είμαι επιχειρηματίας και φροντίζω να κάνω καλά τη δουλειά μου”, διατείνεται και προσθέτει πως “έχω όλα τα απαραίτητα έγγραφα και γνωρίζω καλύτερα από τον καθένα όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για τη μεταφορά εμπορεύματος. Η εμπλοκή του ονόματός μου δεν γνωρίζω πώς έγινε”.

Σύμφωνα πάντως με στοιχεία από το ΣΔΟΕ, ο γνωστός επιχειρηματίας δεν είναι ο μόνος που επιχείρησε να βγάλει παράνομα στο εξωτερικό πολύτιμα μέταλλα, αφού το τελευταίο διάστημα έχουν εντοπιστεί περίπου 35 ανάλογες υποθέσεις.

Καριέρα στην TV

Ο λιβανέζικης καταγωγής κοσμηματοπώλης ξεκίνησε τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις σε κανάλια της περιφέρειας, πριν από δέκα χρόνια, πουλώντας κοσμήματα, αλλά και ανταλλάσσοντας χρυσό. Πλέον “βγαίνει στον αέρα” από το δικό του τηλεοπτικό στούντιο στο ρετιρέ της Ερμού, όπου διατηρεί και το κοσμηματοπωλείο του. Εκεί κάνει τις εκπομπές του, με δικό του σκηνοθέτη και κάμεραμαν. Στην προσωπική του ζωή, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, έναν γιο και μία κόρη, η οποία τον βοηθά στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.Πηγή Πηγή: protothema.gr