Το θέμα με τους περίφημους «νταήδες» των σχολικών μας χρόνων ήταν απλό όσο και εξαιρετικά ενδεικτικό του πόσο συγγενικό είναι τελικά το σχολείο με τη φυλακή:

Αν δεν τους έδειχνες από την πρώτη κιόλας επαφή σας – με μία γροθιά κατά προτίμηση στα μούτρα και όχι μόνο στα δικά τους αλλά και σε όλων των φίλων τους – ότι δεν σηκώνεις πολλά-πολλά και ότι καλά θα κάνουν να σε αφήσουν ήσυχο, διότι είσαι σε θέση να τους κάνεις χειρότερα απ' ό,τι μπορούσαν εκείνοι να κάνουν σε σένα, πολύ απλά την είχες πατήσει...

Θύμα τέτοιου τραμπουκισμού έπεσε ένας 12χρονος μαθητής στις ΗΠA, ο οποίος έχασε τη ζωή του έπειτα από επίθεση δύο νταήδων συμμαθητών του.

Το μικρό αγόρι ονόματι Μπέιλι Ο'Νιλ από την Πενσιλβάνια άφησε την τελευταία του πνοή μία εβδομάδα μετά την άγρια επίθεση που δέχτηκε μέσα στο χώρο του σχολείου, σύμφωνα με το NBC News.

Το πρόβλημα του λεγόμενου «bullying» («τραμπουκισμού») στις μικρές ηλικίες προβληματίζει πολύ τα εκπαιδευτικά συστήματα σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα σε κοινωνίες στις οποίες τα διαχεόμενα πρότυπα βίας μέσω των μίντια είναι πολύ ισχυρά.

Πηγή Πηγή: iefimerida.gr