Το πρώτο γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στη Serie A και μάλιστα στο ντεμπούτο του, χάρισε στην Μπολόνια μία σπουδαία νίκη επί της Φιορεντίνα με 2-1.
Ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού βάδισε στα χνάρια του συμπαίκτη του Παναγιώτη Κονέ, ο οποίος έχει σκοράρει αρκετές φορές εφέτος, χαρίζοντας το τρίποντο στην ομάδα του.

Το ρολόι σημάδευε το 84ο λεπτό της -εξ αναβολής- αναμέτρησης και το σκορ ήταν 1-1, όταν μετά από σέντρα του Αλεσάντρο Ντιαμάντι, ο Χριστοδουλόπουλος εκμεταλλεύθηκε την αδυναμία των αμυντικών να απομακρύνουν και με μονοκόμματο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Εμιλιάνο Βιβιάνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 26χρονος επιθετικός είχε περάσει ως αλλαγή στο 69ο λεπτό, αντικαθιστώντας τον Μανόλο Γκαμπιαντίνι. Νωρίτερα η Φιορεντίνα είχε ανοίξει το σκορ με τον Άντεμ Λιάγιτς, ενώ η Μπολόνια είχε ισοφαρίσει με τον Μάρκο Μότα.

Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια αγωνιστική (26η) ένας άλλος Έλληνας είχε χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του. Ο λόγος για τον Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος σκόραρε στο 71ο λεπτό της εκτός έδρας αναμέτρησης με την Αταλάντα, γράφοντας το τελικό 3-2 υπέρ της Ρόμα.

Πηγή Πηγή: contra.gr