Η 36χρονη Tressa Montalvo από το Τέξας έφερε στον κόσμο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου τέσσερα αγοράκια. Οι πιθανότητες να συλλάβει μια γυναίκα τετράδυμα φυσιολογικά είναι μία στα 70 εκατομμύρια!

Η Tressa και ο 43χρονος σύζυγός της Manuel ήθελαν να κάνουν ένα αδερφάκι στον πρωτότοκο γιο τους Memphis και όταν άκουσαν το γιατρό να τους λέει ότι άκουγε περισσότερες καρδιές στην κοιλιά της δεν πίστευαν στα αυτιά τους.

«Αποφασίσαμε να τους δώσουμε ονόματα από τα πρώτα γράμματα της αλφαβήτου» είπε η πανευτυχής μητέρα. Οι Ace, Blaine, Cash και Dylan γεννήθηκαν με καισαρική στο νοσοκομείο The Woman’s Hospital του Τέξας.

Περίπου το 2% όλων των κυήσεων καταλήγει να είναι δίδυμη, όταν το γονιμοποιημένο ωάριο διαιρείται σε δύο έμβρυα.

«Δε χρησιμοποιήθηκαν φάρμακα για γονιμότητα. Σχεδιάζαμε να κάνουμε ένα παιδί… μάλλον τα καταφέραμε λίγο καλύτερα» είπε ο πατέρας των τετράδυμων.

Οι πιθανότητες να μην είναι πανομοιότυπα τα δίδυμα έμβρυα είναι μία στις 80 ενώ το ποσοστό αυτό αυξάνει σε μία στις 240 κυήσεις για τα πανομοιότυπα δίδυμα.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση δύο ωάρια γονιμοποιήθηκαν από το ίδιο σπέρμα και διαιρέθηκαν προτού προωθηθούν στη μήτρα. Αυτό συμβαίνει μόνο σε μία στις 70 εκατομμύρια κυήσεις. Επειδή τα δύο “σετ” εμβρύων προέκυψαν από δύο διαφορετικά ωάρια δε μπορούν να θεωρηθούν τετράδυμα, αλλά δύο “σετ διδύμων”» δήλωσε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου.


Πηγή Πηγή: topeiraxtiri.blogspot.gr