Χαμός γίνεται στο διαδίκτυο με ένα mail το οποίο αναφέρει μια τεχνική η οποία θα μας βοηθήσει στην περίπτωση που κάποιος κλέφτης μας αναγκάσει να βγάλουμε χρήματα από την κάρτα μας σε ΑΤΜ.

Το mail λέει συγκεκριμένα:

«Αν ποτέ κάποιος κλέφτης σας αναγκάσει να κάνετε ανάληψη από ένα ATM μηχάνημα, μπορείτε να ειδοποιήσετε την αστυνομία εισάγοντας τον αριθμό PIN αντίστροφα. Για παράδειγμα αν ο αριθμός pin είναι 1234 θα πρέπει να εισάγετε 4321.

Το ΑΤΜ αναγνωρίζει ότι ο αριθμός PIN είναι αντίστροφος απ την κάρτα που τοποθετήσατε στο μηχάνημα. Το μηχάνημα θα σας δώσει τα χρήματα που ζητήσατε, αλλά εν αγνοία του ληστή, ειδοποιείτε την αστυνομία.

Αυτή η πληροφορία πρόσφατα αναμεταδόθηκε στην τηλεόραση και αποδείχθηκε πως χρησιμοποιείται σπάνια γιατί ο κόσμος δεν γνωρίζει την ύπαρξη αυτής της λειτουργίας».

Ποια είναι η αλήθεια;

Ο αμερικανός Joseph Zingher πράγματι εφήυρε αυτήν την ιδέα από το 1994.

Σύμφωνα με το hoax-slayer.com προσπάθησε να πουλήσει αυτήν την ιδέα σε τράπεζες, οι οποίες όμως έδειξαν στάση αδιαφορίας. Το 2004 η πολιτεία του Ιλλινόις πέρασε νομοθεσία ώστε οι τράπεζες να μπορούν να βάλουν αυτήν την εφαρμογή στα ATM τους, αλλά αφού δεν ήταν υποχρεωμένες, οι τράπεζες δεν ακολούθησαν αυτήν την οδηγία.

Σύμφωνα με το CNN Money πρόκειται για μία ιδέα που αξίζει να γελοιοποιηθεί.

Ο Joseph Zingher παρουσιάζεται στο άρθρο τους ως ένας παράξενος τύπος, που έφτασε στην χρεοκοπία προσπαθώντας να πουλήσει μία ιδέα που μοιάζει τόσο… ηλίθια.

Το email, παρότι δεν περιέχει εντελώς αναληθή στοιχεία, είναι επικίνδυνο να διαδίδεται, καθώς αν βρεθείτε σε τέτοια κατάσταση το ΑΤΜ δεν θα βγάλει χρήματα, οπότε μπορεί να εκθέσετε τον εαυτό σας σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

Άλλωστε σκεφτείτε το πιο απλό: Τι γίνεται αν εγώ έχω τον κωδικό 1221 ή 3553 κλπ; Πώς θα αναγνωρίσει το πότε τον γράφω σωστά και πότε ανάποδα;

Πηγή Πηγή: boxtv.gr