Το παιδί-θαύμα στην υπηρεσία της τεχνολογίας Ένα εννιάχρονο αγόρι κατάφερε να γίνει ο πιο νεαρός τεχνικός, που πέρασε με επιτυχία το διαγωνισμό Microsoft Certified Technology Specialist για το ASP.NET Framework 3.5 της Microsoft. Ο μικρός Pranav Kalyan, κατάφερα να σπάσει το ρεκόρ που κατείχε ένας δωδεκάχρονος από το Dubai, σύμφωνα με τους New York Times της Ινδίας.

Ο Pranav ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε ηλικία μόλις δύο ετών, ξεκίνησε τον προγραμματισμό μικρών HTML προγραμμάτων στα έξι του ενώ πλέον είναι σε θέση να αντιμετωπίσει προβλήματα του διαφορικού και ολοκληρωτικού λογισμού. Είχε δείξει από πολύ νωρίς την κλήση του στα μαθηματικά, γεγονός που τον βοήθησε, σε μεγάλο βαθμό στην ενασχόλησή του με τους υπολογιστές.

Πλέον ο Ινδός πιτσιρικάς, κατοικεί στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ η προετοιμασία του για το διαγωνισμό διήρκεσε 18 μήνες. Ιδιαίτερο βάρος, φαίνεται να έριξε την περίοδο των διακοπών, όπου η ενασχόληση του με τους υπολογιστές άγγιξε τις 8 ώρες σε καθημερινή βάση. Σίγουρα, πρόκειται για μία ξεχωριστή περίπτωση, που η Microsoft φρόντισε να εντάξει από νωρίς στο δυναμικό της. Η είδηση μας θυμίζει μια διαφημιστική καμπάνια, στην οποία η αμερικανική εταιρία προσπάθησε να προωθήσει την ευκολία στην χρήση των Windows 8, τοποθετώντας παιδιά στα Windows Store για την παρουσίαση τους.

Πηγή Πηγή: picantiko.blogspot.gr