Προστίμα συνολικού ύψους 46.000 ευρώ επιβλήθηκαν από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) σε 5 επιχειρήσεις του ευρύτερου Πειραιά.

Όπως αναφέρει το piraeuspress.gr τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν είναι τα ακόλουθα:

1.Πρόστιμο € 20.000 στην εταιρεία εμπορίας τροφίμων –υλικών –αντικειμένων που προορίζονται να έρθουν σε επαφή με τρόφιμαJUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ στο Μοσχάτο διότι διαπιστώθηκε ότι: – Η επιχείρηση προέβη σε διακίνηση μη ασφαλών υλικών κ αντικειμένων που προορίζονταν να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα, ενώ είχε ήδη ενημερωθεί γι τηνακαταλληλότητα των προϊόντων. Επιπλέον, δεν προέβη σε ορθή ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού για τους λόγους της απόσυρσης.

2.Πρόστιμο € 20.000 στο κατάστημα τροφίμων ΑΣΩΝΙΤΗΣ ΕΠΕ– ΚΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ στο Μοσχάτο διότι διαπιστώθηκε: – Έλλειψη βιβλιαρίων υγείας των εργαζομένων.

Μικρότερα, πρόστιμα επιβλήθηκαν στις εξής επιχειρήσεις:

3.Πρόστιμο € 2.000 σε εργαστήριο τροφίμων και ποτών στη Νίκαια διότι διαπιστώθηκε: – Ελλιπής τεκμηρίωση αναφορικά με τις ορθές παρασκευαστικές πρακτικές, τις ορθές πρακτικές υγιεινής και το σύστημα αυτοελέγχου της επιχείρησης.

4.Πρόστιμο € 2.000 σε αρτοποιείο στον Πειραιά διότι διαπιστώθηκε: –Έλλειψη βιβλιαρίων ή πιστοποιητικών υγείας των εργαζομένων.

5.Πρόστιμο € 2.000 σε αρτοποιείο στον Πειραιά διότι διαπιστώθηκε : –Ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων

Πηγή Πηγή: newscity1.net