Το facebook προσφέρεται για κοινωνική δικτύωση αλλά κάποιοι, ελέω κρίσης, το χρησιμοποιούν για να… βγάλουν χρήμα! Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αρχίσει να γίνεται ευρέως γνωστή στην Πάτρα η τακτική δύο προσώπων, μιας γυναίκας και ενός άνδρα, οι οποίοι αφού πιάσουν γνωριμία και μιλήσουν με διαδικτυακούς φίλους τους μέσω του chat, στη συνέχεια ζητούν χρήματα ως οικονομική βοήθεια.

Ο άνδρας επικεντρώνει σε μοναχικές κυρίες και η γυναίκα σε νεαρούς άντρες. Έχουν φωτογραφίες που …γοητεύουν και το πρώτο βήμα τους είναι να κάνουν καλά τη γνωριμία συζητώντας για τη ζωή και παρουσιάζοντας τον εαυτό τους ως κατεστραμμένο από την κρίση.

Φθάνοντας στο τελικό στάδιο, δηλώνουν ότι έπεσαν θύμα κλοπής και ότι έχασαν τα τελευταία 100 ή 200 ευρώ που είχαν για να πληρώσουν κάποιο λογαριασμό. Λένε ότι δεν έχουν ούτε για να φάνε κι έτσι προκαλούν τον οίκτο των φίλων τους. Αρκετοί μέχρι σήμερα έχουν πέσει στην παγίδα δίνοντας δήθεν δανεικά χρήματα. Μετά όμως παρατηρούν ότι τα συγκεκριμένα άτομα έχουν διαγραφεί από φίλοι τους στο facebook!... Γενικώς πάντως έχει παρατηρηθεί ότι μέσω της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι λίγοι όσοι τολμούν και ζητούν οικονομική βοήθεια, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι όλες οι περιπτώσεις αφορούν σε κάποια απάτη…

Πηγή Πηγή: newscity1.net