Το κόκκινο χρώμα χρησιμοποιούνταν ανέκαθεν από τις γυναίκες για να προσελκύσουν το άλλο φύλο, σύμφωνα με τον ερευνητή ψυχολόγο του πανεπιστημίου του Ρότσεστερ.

Σύμφωνα με την επιστήμη της ψυχολογίας οι γυναίκες φορούν κόκκινο χρώμα για να δείξουν το ερωτικό τους κάλεσμα προς τους άνδρες (Έλιοτ, 2012). Το κόκκινο χρώμα χρησιμοποιείται για να καταστήσει ορατή την ερωτική διαθεσιμότητα της γυναίκας, ενώ ταυτόχρονα δείχνει ότι βρίσκεται στην πιο γόνιμη περίοδο του κύκλου της.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ σε ανθρώπους ηλικίας από 22- 25 ετών αποκαλύφθηκε ότι οι άνδρες ελκύονται περισσότερο από γυναίκες που φορούν κάτι κόκκινο, καθώς το εκλαμβάνουν ως ερωτικό κάλεσμα και διαθεσιμότητα εκ μέρους των γυναικών, ενώ τις θεωρούν πιο θελκτικές. Σε μια άλλη ανάλογη έρευνα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι σερβιτόρες που φορούσαν κόκκινα ρούχα λαμβάνουν μεγαλύτερα φιλοδωρήματα από τους άνδρες θαμώνες, παρά από τις γυναίκες.

Ξεχάστε λοιπόν, το μικρό μαύρο φόρεμα. Αν αναζητάτε κάποιο νέο σύντροφο καλά θα κάνετε να αντικαταστήσετε τα μαύρα φορέματά σας με κόκκινα. Φαίνεται πως οι άνδρες είναι γενετικά προκαθορισμένοι να βλέπουν κόκκινο και να παίρνουν.. το πράσινο φως!

Κατά καιρούς οι ειδικοί έχουν προσπαθήσει να δώσουν ερμηνείες στην επιλογή του κόκκινου χρώματος. Το κόκκινο είναι ένα χρώμα που έχουμε όλοι συνδέσει με τη χαρά και τη γιορτή και έχουμε θετικές σκέψεις όταν το βλέπουμε. Κόκκινος είναι ο Άγιος Βασίλης, αλλά και το χρώμα που επικρατεί στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Ωστόσο, το κόκκινο δεν υπάρχει μόνο για να μας θυμίζει τον έρωτα. Κόκκινο χρώμα έχει το αίμα και το στυλό που χρησιμοποιούν οι δάσκαλοι για να διορθώσουν τα γραπτά. Άλλωστε αυτό το χρώμα είναι που χρησιμοποιείται συνήθως για να σημάνουμε τον κίνδυνο και την έκτακτη ανάγκη.

Οι ερευνητές προσπαθούν εδώ και δεκαετίες να ανακαλύψουν την επίδραση που έχουν τα χρώματα στο νευρικό μας σύστημα. Σε διάφορες μελέτες που έγιναν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι σε κάθε μήκος και πλάτος της γης αντιλαμβάνονται τα χρώματα με διαφορετικό τρόπο, αναλόγως με τι έχει διαλέξει ο καθένας να τα συνδέσει.

Στον δυτικό κόσμο έχουμε μεγαλώσει έχοντας στο μυαλό μας ότι το κόκκινο ρούχο δείχνει χαρά, ενώ το μαύρο σοβαρότητα και επαγγελματισμό. Αντιθέτως, εμείς οι ίδιοι άνθρωποι μπορεί να αντιλαμβανόμαστε το κόκκινο ως ένδειξη διόρθωσης, επισήμανσης και κινδύνου.

Πηγή Πηγή: newscity1.net