Η μπίρα και το γάλα κάνουν τους ανθρώπους πιο δυνατούς, πιο υγιείς και πιο λεπτούς, αφού σύμφωνα με...τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Πολυτεχνικής Σχολής της Λοζάνης, Γιόναν Αουβέρξ, περιέχουν...μια μέχρι πρότινος σχετικά άγνωστη βιταμίνη.

Η μπίρα και το γάλα κάνουν τους ανθρώπους πιο δυνατούς, πιο υγιείς και πιο λεπτούς, αφού σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Πολυτεχνικής Σχολής της Λοζάνης, Γιόναν Αουβέρξ, περιέχουν μια μέχρι πρότινος σχετικά άγνωστη βιταμίνη, τη nicotinamide riboside (νικοτιναμίδιο ριβοσίδιο, NR), η οποία, όπως φαίνεται, καταπολέμα την παχυσαρκία και αυξάνει τη δύναμη των μυών. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στην επιθεώρηση Cell Metabolism, τα αποτελέσματα σε πειράματα με ποντίκια που έγιναν είναι εκπληκτικά.

Σε συνεργασία με τον Βέιλ Κορνέλ, από το Medical College της Νέας Υόρκης, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι τα ποντίκια με δίαιτα υψηλή σε λιπαρά τα οποία όμως λάμβαναν την NR πήραν κατά 60% λιγότερο βάρος από άλλα ποντίκια με την ίδια δίαιτα, τα οποία όμως δεν λάμβαναν NR.

Πηγή Πηγή: newscity1.net