Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, το σεξ από την... πίσω πόρτα αποτελούσε ένα σταθερό ταμπού για τις περισσότερες γυναίκες, οι οποίες απέφευγαν να το δοκιμάσουν φοβούμενες κυρίως τον πόνο που πιθανώς θα προκαλούσε.

Το πρωκτικό σεξ είναι όμως πλέον, ένα από τα ταμπού που καταρρίφθηκαν και αυτό το φανερώνουν πολυετείς μελέτες των ειδικών, με τις γυναίκες όχι μόνο να μην το απορρίπτουν αλλά και να το ζητάνε επιτακτικά από τους συντρόφους τους.

Πρόσφατα, δημοσιεύτηκε μια μεγάλη έρευνα από το Journal of Sexual Medicine, η οποία έδειξε την κατακόρυφη άνοδο του πρωκτικού σεξ, το οποίο σύμφωνα με τις γυναίκες προσφέρει δυνατότερους οργασμούς.

Η έρευνα διήρκεσε 20 χρόνια και έγινε σε περισσότερες από 8500 γυναίκες. Ο επικεφαλής της έρευνας Ουίλιαμ Σάλεταν, και η ομάδα του διαπίστωσαν ότι το 1992, το ποσοστό γυναικών που ζητούσαν να δοκιμάσουν, ή δοκίμαζαν πρωκτικό σεξ ήταν στο 16%, ανεξαρτήτως ηλικίας. Σήμερα, μια εικοσαετία μετά το ποσοστό αυτό έχει τριπλασιαστεί σχεδόν. Τουλάχιστον το 40% των γυναικών δοκιμάζουν και ζητούν πρωκτικό σεξ.

Η εξήγηση που δίνει ο δρ Σάλεταν, αφορά στο θέμα οργασμός. Η ομάδα του διαπίστωσε ότι το 65% των γυναικών που είχαν οργασμό, εκείνος ερχόταν μέσω του κολπικού σεξ (συμπεριλαμβάνεται και ο ερεθισμός της κλειτορίδας). Όμως οι γυναίκες που έφταναν σε οργασμό μέσω του πρωκτικού σεξ, άγγιζαν σχεδόν το 94% !.

Η εξήγηση που ο ίδιος δίνει είναι απλή: "Το πολύ σεξ οδηγεί σε εξερεύνηση του σώματος. Η εξερεύνηση κάποια στιγμή θα φέρει και το πρωκτικό σεξ. Οι πολυάριθμοι και δυνατοί οργασμοί από το πρωκτικό σεξ δεν είναι η αιτία, αλλά το αποτέλεσμα...".

Πηγή Πηγή: newscity1.net