Στην εποχή των έξυπνων κινητών και του ίντερνετ παντού, το πρόβλημα με τη μικρής διάρκειας της μπαταρίας γίνεται πιο έντονο από ποτέ. Η εφεύρεση όμως μιας 18χρονης απόφοιτης Λυκείου από το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, όπως διαβάζουμε στα Νέα, μπορεί να δώσει λύση.

Η Ίσα Καρέ εφηύρε ένα σύστημα που μπορεί να φορτίσει ηλεκτρονικές συσκευές μέσα σε λιγότερο από μισό λεπτό. Πρόκειται για μια μικροσκοπική συσκευή που μπορεί να ενσωματωθεί στην μπαταρία ενός τηλεφώνου και να το φορτίσει σε χρόνο μηδέν.

Το σύστημα μοιάζει με τους υπερπυκνωτές, οι οποίοι είναι συσκευές αποθήκευσης ενέργειας που φορτίζονται σε πολύ σύντομο χρόνο και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, δηλαδή μπορούν να επαναφορτιστούν πολλές περισσότερες φορές από τις παραδοσιακές επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Το μειονέκτημά τους, ως τώρα, ήταν ότι αποθήκευαν πολύ λιγότερη ενέργεια απ τις κανονικές μπαταρίες.

Ο υπερπυκνωτής που έφτιαξε όμως η 18χρονη χρησιμοποιεί μια ειδική νανοδομή η οποία επιτρέπει πολύ μεγαλύτερη ενέργεια ανά μονάδα όγκου, επιτρέποντας στις συσκευές να φορτίζονται γρήγορα κ να αποφορτίζονται αργά. Ειδικοί πιστεύουν ότι το σύστημα αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον ακόμα κ σε μπαταρίες αυτοκινήτων.

Μεγάλες εταιρείες της τεχνολογίας, όπως η Google, έχουν ήδη χτυπήσει την πόρτα της Ίσα Καρέ με προσφορές για να αποκτήσουν τα δικαιώματα της συσκευής. Μόλις πριν δύο μήνες ένας 17χρονος Αυστραλοβρετανός έγινε κατά 30 εκατ. δολ. πλουσιότερος, όταν η Yahoo του αγόρασε μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα.

Πηγή Πηγή: newscity1.net