Μία πραγματικά απίστευτη ιδέα είχε ένας 41χρονος Βρετανός άνδρας, η οποία του επέτρεπε να ξεφεύγει... από την αστυνομία τα τελευταία 10 χρόνια.

Συγκεκριμένα, κάθε φορά που "χτυπούσε", ο Χένλεϊ Στίβενσον φορούσε μία εξαιρετικά αληθοφανή μάσκα από λάτεξ που τον έκανε να μοιάζει με λευκό, κρύβοντας έτσι την πραγματική του ταυτότητα και αποπροσανατολίζοντας τις Αρχές.

Τελικά, η ομοσπονδιακή αστυνομία συνέλαβε τον Στίβενσον και τη συμμορία του κατά τη διάρκεια ενέδρας μετά από μία σειρά από ένοπλες επιθέσεις, οι οποίες χρονολογούνται από το 1999, και ανακάλυψε ότι ο άνθρωπος που καταζητούσαν τόσα χρόνια ήταν στην πραγματικότητα... μαύρος!

Σύμφωνα με τις Αρχές, η συγκεκριμένη μάσκα ενδέχεται να έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι ανεξιχνίαστες υποθέσεις που αφορούν έναν λευκό εθνικιστή skinhead, καθώς και μία ληστεία σε κοσμηματοπωλείο Graff Diamonds στο Λονδίνο, όπου οι δράστες έκλεψαν κοσμήματα συνολικής αξίας 40 εκατ. δολαρίων.

Ο Στίβενσον, ο οποίος ομολόγησε την ενοχή του σε 19 κατηγορίες για ληστείες, καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκισης, ενώ μαζί του καταδικάστηκαν ακόμη δύο Αφρικανοί.



Πηγή Πηγή: directnews.gr