Οι άντρες που ψάχνουν για μια γρήγορη περιπέτεια προτιμούν γυναίκες με πιο «θηλυκά» χαρακτηριστικά, σύμφωνα με μια μελέτη που καταπιάστηκε με τους καθοριστικούς παράγοντες στο παιχνιδιού του ζευγαρώματος, κατά τον Business Insider.

Τα πιο θηλυκά χαρακτηριστικά όπως το μικρό σαγόνι και τα γεμάτα μάγουλα είναι συνδεδεμένα με τη γοητεία μιας γυναίκας, η οποία με τη σειρά της είναι ένδειξη υγείας, νεότητας αλλά και του πόσο πιστή είναι.

Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι συνδεδεμένα με υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων, τα οποία συνδέονται επίσης και με την αναπαραγωγική διαδικασία.

Μελέτες στους παράγοντες που επηρεάζουν το ζευγάρωμα των ανθρώπων συνήθως έχουν στο επίκεντρό τους γυναίκες, οι οποίες έχουν δείξει την προτίμησή τους στους πιο «ωραίους» όταν θέλουν απλά μια περιπέτεια, αλλά καταλήγουν σε πιο «αξιόπιστες» επιλογές όταν χρειάζεται να μεγαλώσουν παιδιά.

Σε μα μελέτη στην οποία έλαβαν μέρος εκατοντάδες ετεροφυλόφιλοι άντρες, μια ομάδα ερευνητών έφτιαξε μια σύνθετη εικόνα από γυναικεία πρόσωπα και ζήτησε από τους άντρες να επιλέξουν ποιες θα επέλεγαν για μακροχρόνια και ποιες για -όχι και τόσο- μακροχρόνια σχέση.

Υπήρχαν δύο εκδοχές προσώπων, μια με ελαφρώς πιο θηλυκά χαρακτηριστικά ενώ η άλλη με πιο αρσενικά. Ανακάλυψαν ότι οι άνδρες επέλεγαν τις πιο θηλυκές γυναίκες για περιπέτειες, ενώ για τις μακροχρόνιες σχέσεις προτίμησαν τις ίσως όχι και τόσο όμορφες, λίγο πιο ανδροπρεπείς γυναίκες.

Προηγούμενες μελέτες έδειξαν ότι οι όμορφες γυναίκες είναι πιθανότερο να είναι άπιστες, ειδικά αν ο σύντροφός τους δεν είναι και τόσο ωραίος. Λαμβάνοντας όλα αυτά τα στοιχεία υπόψη οι επιστήμονες κατέληξαν στην εξήγηση οτι αυτό συμβαίνει γιατί «Αν η σύντροφός του τον απατήσει, ένας άντρας ρισκάρει να αναθρέψει ένα παιδί που δεν είναι δικό του».

Πηγή Πηγή: kamarinia.gr