Είναι μόνο 12 χρονών κι όμως είχε φτάσει να ζυγίζει κάτι παραπάνω από 100 κιλά. Όταν μια μέρα ο Harvey Pickersgill από το Glastonbury κόλλησε στην τσουλήθρα της παιδικής χαράς, συνειδητοποίησε ότι το είχε παρακάνει με τα κιλά του.

Ο ανήλικος μαθητής παραδέχεται ότι έτρωγε συνεχώς λιχουδιές όπως τσιπς, γλυκά και σοκολάτες και εξαιτίας του βάρους του είχε απομονωθεί από τους συμμαθητές του, οι οποίοι τον κορόιδευαν συνεχώς επειδή ήταν παχουλός.

Το καμπανάκι όμως στο κεφάλι του Harvey χτύπησε μόνο όταν μια μέρα υπέστη εγκαύματα τριβής στην τσουλήθρα ενός πάρκου και δε μπορούσε να… απεγκλωβιστεί από αυτή.

Απευθύνθηκε σε γιατρούς, οι οποίοι τον παρακίνησαν να χάσει βάρος ακολουθώντας ειδική διατροφή και κάνοντας γυμναστική, διαφορετικά θα έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να μειωθεί το μέγεθος του στομαχιού του.

Έχοντας πάρει συνειδητά την απόφαση να αλλάξει δραστικά τη ζωή του ο Harvey κατάφερε να αλλάξει τις διατροφικές του συνήθειες και να χάσει μέσα σε έξι μήνες 28 κιλά!

Ο μικρός μαθητής πηγαίνει πέντε φορές την εβδομάδα στο γυμναστήριο και συνεχίζει την προσπάθειά του να χάσει όλο το περιττό βάρος.

«Ένιωσα πολύ άσχημα όταν κόλλησα στην τσουλήθρα. Τώρα είμαι περήφανος για μένα που έχασα τόσα κιλά και που πλέον είμαι πιο δραστήριος. Νιώθω καλύτερα. Δεν τρώω όλη την ώρα. Έχω πιο πολλή ενέργεια. Μπορώ και παίζω με τους φίλους μου χωρίς πρόβλημα» είπε ο ίδιος στη Daily Mail.