- Θέμα εβδομάδων να εκπέμψει ξανά πρόγραμμα η ΕΡΤ
- Έτοιμο το νομοσχέδιο με νέο οργανόγραμμα για τη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση
- Θα ψηφιστεί στη Βουλή μαζί με την τροπολογία για τα λουκέτα στις ΔΕΚΟ
- Ξεκαθαρίζει το Μαξίμου ότι πάμε σε πρόωρες εκλογές αν δεν περάσει το νομοσχέδιο
- Πως θα αντιδράσουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Η κυβέρνηση αναμένεται να φέρει σήμερα στη Βουλή του νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ. Μετά το πρώτο “σοκ” από τον αιφνιδιασμό όλοι πλέον μοιάζουν να αναρωτιούνται εάν με τις αντιδράσεις που έχει επιφέρει, ειδικά στο ενδοκυβερνητικό στρατόπεδο, το νομοσχέδιο αυτό θα περάσει. ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ θα πρέπει πάλι να κάτσουν στο τραπέζι και να τα βρουν.

Η κυβέρνηση διαμηνύει πως είναι αποφασισμένη να περάσει το νομοσχέδιο και μάλιστα η ΕΡΤ με το νέο πλέον σχήμα να εκπέμψει ξανά ως τέλη του Ιουνίου.

Μάλιστα πηγές αναφέρουν ότι επί της ουσίας το οργανόγραμμα για το νέο σχήμα τόσο της τηλεόρασης όσο και του ραδιοφώνου μαζί με τις διοικητικές δομές, είναι ήδη έτοιμο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή θα είναι... παλιό και γνώριμο.

Θα βασίζεται σε παλαιότερη πρόταση που είχε συντάξει η επιτροπή υπό το Νίκο Αλιβιζάτο και είχε υποβληθεί στον τότε υπουργό Ηλία Μόσιαλο.

Τόσο προς το εξωτερικό, τα άλλα δύο κόμματα της κυβέρνησης δηλαδή, όσο και ως προς το εσωτερικό του κόμματος της ΝΔ το Μαξίμου έχει ένα σαφές μήνυμα να περάσει:

Εάν δεν ψηφιστεί το νομοσχέδιο τότε η χώρα πάει σε εκλογές.

Οι αρχηγοί αναμένεται να καθίσουν και πάλι γύρω απ' το ίδιο τραπέζι για να τα βρουν. Η ΕΡΤ θα είναι κλειστή, επί της ουσίας ο Α. Σαμαράς θα έχει επιβάλει ένα δεδικασμένο στους άλλους δύο. Από 'κει και πέρα το παλιό και γνώριμο για το ΠΑΣΟΚ νομοσχέδιο επί υπουργεία Μόσιαλου θα λειτουργήσει κατευναστικά, ενώ και το σχέδιο για άμεση απαναλειτουργία της ΕΡΤ εντός των επόμενων εβδομάδων θα ικανοποιήσει και το αίτημα της ΔΗΜΑΡ για ανοιχτή ΕΡΤ. Εάν αυτά θα επθιβεβαιωθούν μένει να φανεί στην επόμενη συνάντηση των τριών αρχηγών.

Πηγή Πηγή: newsit.gr