Είχε 9 καταδίκες στην πλάτη του, αλλά αυτό δεν αποτέλεσε πρόβλημα για να μπει στο δημόσιο! Ακόμη μια απόδειξη του τεράστιου προβλήματος δυσλειτουργίας του ελληνικού δημοσίου αποτελούν οι αδιαφανείς διαδικασίες κάτω από...τις οποίες ο εκάστοτε υπουργούς Δικαιοσύνης έχει τη δυνατότητα να «καθαρίσει» το ποινικό μητρώο οποιοδήποτε πολίτη, ανοίγοντάς του φυσικά τον δρόμο για το δημόσιο.

Σε λίστα που είδε το φως της δημοσιότητας και στην οποία περιλαμβάνονται μια σειρά από αποφάσεις τόσο του σημερινού Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αντώνη Ρουπακιώτη όσο και τον πρώην Υπουργού κ. Μιλτιάδη Παπαντωνίου (2012) υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις πολιτών με ιδιαίτερα επιβαρυμένο ποινικό μητρώο, το οποίο ωστόσο ως δια μαγείας «λεύκανε» ο εκάστοτε υπουργός, δίνοντας τη δυνατότητα στους συγκεκριμένους πολίτες να μπουν στο δημόσιο τομέα.

Μάλιστα στη συγκεκριμένη λίστα συμπεριλαμβάνεται και ένας δημόσιος υπάλληλος της Ξάνθης, ο οποίος είχε συνολικά 9 καταδίκες στην πλάτη του, ωστόσο κατάφερε να προσληφθεί στην καθαριότητα του δήμου Ξάνθης. Πρόκειται για τον Δ.Σ. για τον οποίο υπάρχουν καταδίκες που αφορούν κλοπές, παράνομη οπλοφορία, λιποταξία, κλοπή πραγμάτων που ανήκουν σε στρατιωτικό, εγκατάλειψη φυλακής. Οι καταδίκες του αίρονται «προκειμένου να μην αποτελούν κώλυμα για τον διορισμό του ως εργάτη καθαριότητας στο δήμο Ξάνθης καθώς και στον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Μεταξύ των καταδικών του μια 15μήνη ποινή φυλάκισης για κλοπή το 1994, μια 10μήνη ποινή φυλάκισης για το ίδιο αδίκημα το 1998, 3μήνη φυλάκιση το 1984 για εγκατάλειψη φυλακής και λιποταξία στο εξωτερικό καθώς και 3μήνη φυλάκιση για λιποταξία στο εξωτερικό σε περίοδο γενικής επιστράτευσης την ίδια χρονιά. Το 1988 καταδικάστηκε με 6 μήνες φυλακή για κλοπή πραγμάτων που ανήκαν σε στρατιωτικό.

Πηγή Πηγή: ThrakiToday.gr