Όπως αναφέρουν στην έρευνά τους, η καθυστέρηση του… σεξ, έδινε στα ζευγάρια περισσότερο χρόνο για να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο καλύτερα και να «δουλέψουν» επάνω στη σχέση τους και τους συμβιβασμούς που έπρεπε να κάνουν ο καθένας απ την πλευρά του.

Χωρίς αυτήν την περίοδο, όπου τα ζευγάρια επιδίδονται μόνο στο… φλερτ, η κρίση τους μπορεί να μην είναι καθαρή, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε μακροχρόνιες σχέσεις που κατά βάθος δεν τους ικανοποιούν.

«Η πρώιμη προ-συζυγική σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στην ποιότητα της σχέσης. Το διάστημα που το ζευγάρι ερωτοτροπεί και φλερτάρει είναι το καταλληλότερο για να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τη σχέση του, να αναληφθούν δεσμεύσεις και να χτιστεί η συναισθηματική και σωματική οικειότητα» αναφέρουν.

Από τα 600 ζευγάρια που συμμετείχαν στην έρευνα το ένα τρίτο δήλωσε ότι περίμεναν ένα μήνα για να κάνουν σεξ από την ημέρα γνωριμίας τους, ενώ το 28% αυτών περίμενε τουλάχιστον έξι μήνες.

Η ανάλυση των δεδομένων έδειξε ότι οι γυναίκες που περίμεναν για να κάνουν σεξ ήταν περισσότερο χαρούμενες και μάλιστα το αίσθημα πληρότητας κ χαράς αυξανόταν σε όσες περίμεναν τουλάχιστον έξι μήνες, οι οποίες ανέφεραν ότι και η σεξουαλική τους ζωή ήταν καλύτερη.

Το ποσοστό αυτό ήταν βέβαια μικρότερο για τους άντρες, αλλά όσοι είχαν την υπομονή να περιμένουν λίγο καιρό για να κάνουν σεξ με τη σύντροφό τους είχαν στην πορεία… λιγότερη γκρίνια και καυγάδες στο κεφάλι τους!

Πηγή Πηγή: newscity1.net