Στην εξάρθρωση κυκλώματος που πραγματοποιούσε αγοραπωλησίες βρεφών προχώρησαν αστυνομικοί της διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης μετά από...συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Συνελήφθησαν πέντε άτομα βουλγαρικής καταγωγής που 52, 51, 34 και 32 ετών, δύο άνδρες και τρεις γυναίκες, που όπως προέκυψε είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τις κατ΄επάγγελμα αγοραπωλησίες βρεφών και την μεσολάβηση τους σε παράνομες υιοθεσίες.

Συγκεκριμένα, ο 52χρονος και η 51χρονη, ήταν οι διευθύνοντες την ομάδα και ειδικότερα εντόπιζαν τις κυοφορούσες γυναίκες και πρόβαιναν στις απαραίτητες διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους «αγοραστές» βρεφών. Τα υπόλοιπα τρία μέλη δρούσαν συνεπικουρικά, παρίσταντο στα ραντεβού και διευκόλυναν την ομάδα στην εγκληματική της δράση.

Επίσης, προέκυψε ότι τα μέλη του κυκλώματος αποκόμιζαν (15.000) ευρώ από την πώληση κάθε βρέφους ενώ οι φυσικές μητέρες αυτών εισέπρατταν το ποσό των (3.000) ευρώ.

Χθες (10-06-2013), αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική επιχείρηση κατά τη διάρκεια προκαθορισμένου ραντεβού στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όπου αρχικά συνελήφθη η 51χρονη αλλοδαπή, η οποία έφερε μαζί της βρέφος (αγόρι) προς πώληση, το οποίο είχε γεννήσει 27χρονη ομοεθνής της.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε οικία όπου διέμενε η 51χρονη μαζί με τους υπόλοιπους δράστες, στην ανωτέρω περιοχή, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν άπαντες οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί. Επίσης, στην ίδια οικία διέμενε και συνελήφθη η 27χρονη, μητέρα του υπό πώληση βρέφους, ηλικίας δύο εβδομάδων.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Έντεκα (11) κινητά τηλέφωνα, • Δώδεκα (12) κάρτες SIM και • Πληθώρα εγγράφων – ιατρικών εξετάσεων του βρέφους.

Με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, το νεογνό μεταφέρθηκε άμεσα για φροντίδα και περίθαλψη σε ειδική μονάδα Νοσοκομείου της πόλης.

Από την προαναφερθείσα Υπηρεσία συνεχίζονται οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης σχετικά με τη συμμετοχή και άλλων ατόμων στο εν λόγω κύκλωμα επίσης και για την εμπλοκή των ήδη συλληφθέντων και σε άλλες περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή Πηγή: karfitsa.gr