Πρωτοφανής τραγωδία συνέβη χθες στη Λάγεια όταν 15χρονος σκότωσε κατά λάθος - σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις - τη μητέρα του με κυνηγετικό όπλο τύπου Φλομπέρ.

Το συμβάν έγινε γύρω στις 6.30 το απόγευμα στο εξοχικό της οικογένειας, όταν από μια βολή στο κεφάλι έπεσε νεκρή η 43χρονη Ζωούλα Ηρακλέους από τη Λεμεσό, μητέρα πέντε παιδιών.

H 43χρονη βρισκόταν στο εξοχικό με τρία από τα πέντε παιδιά της, όταν γύρω στις 5.30 το απόγευμα, ο 15χρονος γιος της κρατούσε το Φλομπέρ και το περιεργαζόταν.

Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, νομίζοντας ότι τα όπλο δεν ήταν οπλισμένο, ο ανήλικος το γύρισε προς το κεφάλι της μητέρας του και τράβηξε τη σκανδάλη. Το Φλομπέρ όμως ήταν οπλισμένο πλήττοντας θανάσιμα στο κεφάλι την άτυχη γυναίκα που έπεσε νεκρή ακαριαία.

Σε κατάσταση πανικού και με τον 15χρονο σε κατάσταση σοκ, τα δυο αδέλφια του, 25 και 11 ετών έτρεξαν στο χωριό και ενημέρωσαν τον Κοινοτάρχη ο οποίος έσπευσε στο εξοχικό. Η Ηρακλέους βρέθηκε νεκρή, καθισμένη στο πάτωμα του καθιστικού.

Στη σκηνή έσπευσε κλιμάκιο του ΤΑΕ Λάρνακας ενώ αυτοψία διενήργησε ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους.

Ο 15χρονος, σε κατάσταση σοκ, μεταφέρθηκε από τον αδερφό του στο σπίτι τους στη Λεμεσό όπου έσπευσαν και μέλη της Αστυνομίας, η οποία διερευνά σε ποιον ανήκει το κυνηγετικό όπλο και πώς βρέθηκε στην κατοχή του 15χρονου.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου της 43χρονης θα εξακριβωθούν σήμερα κατά τη νενομισμένη νεκροτομή που θα διενεργηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Πηγή Πηγή: alithia.com.cy