Μία πρόσφατη δημοσίευση αναιρεί μια για πάντα τον μύθο που θέλει τη σεξουαλική πράξη να ευθύνεται για την απώλεια μέχρι και 300 θερμίδων, καθώς και άλλους μύθους που σχετίζονται με την άσκηση και τη διατροφή.



Αν και ήταν αρκετά ελκυστική η πεποίθηση ότι με μια σεξουαλική επαφή μπορεί κάποιος να κάψει τόσες θερμίδες, η αλήθεια βρέθηκε να είναι διαφορετική. Οι ερευνητές αποκαλύπτουν ότι ο μέσος άνθρωπος καίει κατά τη διάρκεια μιας σεξουαλικής πράξης, η οποία βρέθηκε μάλιστα να διαρκεί μόλις 6 λεπτά, 21 θερμίδες. Η απώλεια ενέργειας, δηλαδή, κατά τη σεξουαλική πράξη μέσης διάρκειας ισοδυναμεί με την απώλεια ενέργειας που έχει κανείς εάν περπατήσει γρήγορα για 6 λεπτά.

Στη δημοσίευσή τους μάλιστα οι ερευνητές αναφέρουν ότι αυτές οι λανθασμένες υποθέσεις έχουν μερίδιο ευθύνης στην έξαρση της παχυσαρκίας που παρατηρείται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μεταξύ των άλλων υποθέσεων που εξετάστηκαν ήταν το κατά πόσο η λήψη πρωινού ή τα ενδιάμεσα μικρο γεύματα επηρεάζουν την πρόσληψη βάρους, καθώς και εάν η εκπαίδευση φυσικής αγωγής κατά την παιδική ηλικία μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές διαφορές στον δείκτη μάζας σώματος των παιδιών.

Ανασκοπώντας τις πιο αξιόπιστες σχετικές μελέτες, βρέθηκε ότι τα προγράμματα φυσικής αγωγής δεν έχουν τη διάρκεια και την ένταση ώστε να δημιουργήσουν σημαντική διαφορά στο σωματικό βάρος των παιδιών. Παράλληλα, διευκρινίστηκε ότι το σε ποιο βαθμό η παράλειψη του πρωινού μπορεί να οδηγήσει σε πρόσληψη βάρους εξαρτάται από το εάν τα άτομα έχουν συνηθίσει ή όχι να παραλείπουν το πρωινό. Τέλος, φαίνεται πως τα ενδιάμεσα μικρο γεύματα δεν ενθαρρύνουν την πρόσληψη βάρους, ενώ σύμφωνα με τις πιο έγκυρες μελέτες τα άτομα που έχασαν πολλά κιλά γρήγορα βρέθηκε πως συχνά κατάφερναν να έχουν χαμηλότερο σωματικό βάρος και να το διατηρήσουν, σε σύγκριση με τα άτομα που έχασαν βάρος με βραδύτερους ρυθμούς.

Οι ερευνητές διευκρινίζουν πως τα επιστημονικά τεκμηριωμένα δεδομένα είναι αυτά που πρέπει να προάγονται από τους επαγγελματίες υγείας αρχικά και στη συνέχεια από την κοινή γνώμη, έτσι ώστε να μη διατηρούνται μύθοι που βασίζονται σε ανυπόστατες υποθέσεις και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ευεξία.

Πηγή Πηγή: newscity1.net