Κινηματογραφικές σκηνές εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αμαλιάδα, σε τροχαίο που σημειώθηκε στη... συμβολή των οδών Φραγκαβίλλας και Δαλιάνη, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μίας 41χρονης, ενώ οι υπαίτιοι ρομά που είχαν κλέψει το όχημα στο οποίο επέβαιναν, έγιναν καπνός μετά την σύγκρουση και προχώρησαν στην κλοπή δεύτερου οχήματος!



Όλα έγιναν γύρω στις 12 χθες το μεσημέρι, σε ώρα που δεν υπήρχε ιδιαίτερη κίνηση στη συμβολή των παραπάνω οδών. Η 41χρονη Αγγελική Ιωάννου, σύζυγος του αντιδημάρχου Ήλιδας Βαγγέλη Χριστοφόρου, οδηγούσε το ασημί αυτοκίνητό της μάρκας Toyota Yaris και εκινείτο επί της οδού Δαλιάνη.

'Εκτόπισαν' το όχημα

Πριν καλά- καλά καταλάβει τι είχε συμβεί, ένιωσε ένα δυνατό χτύπημα και το αυτοκίνητο βρέθηκε κολλημένο σε παρακείμενο σπίτι, με την 41χρονη να είναι εγκλωβισμένη στην θέση του οδηγού.

Την ώρα που η γυναίκα εκινείτο με το όχημά της στην συμβολή των οδών Φραγκαβίλλας και Δαλιάνη, ένα μαύρο αυτοκίνητο μάρκας Ford Siera, που εκινείτο επί της οδού Φραγκαβίλλας, παραβίασε τον σηματοδότη Stop, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί και να εκτοπίσει το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 41χρονη, το οποίο και ακινητοποιήθηκε στον τοίχο παρακείμενης κατοικίας.

Τράπηκαν σε φυγή

Αμέσως μετά την σύγκρουση των οχημάτων, περίοικοι είδαν να πετάγονται μέσα από το μαύρο αυτοκίνητο περίπου πέντε ρομά, οι οποίοι άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι επί της οδού Φραγκαβίλλας, εγκαταλείποντας στην τύχη του το μαύρο Ford Sierra.

Στο σημείο έφθασαν από την πρώτη στιγμή αστυνομικοί του Τμήματος της Τροχαίας Αμαλιάδας και της Ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς και ένα πυροσβεστικό όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας με τέσσερις πυροσβέστες, ενώ επί τόπου έσπευσε και ο διοικητής της Π.Υ. Αμαλιάδας κ. Νίκος Στασινόπουλος, ενώ άμεσα ενημερώθηκε και έφθασε και ο κ. Χριστόφορου.

Ταυτόχρονα κλήθηκε στο σημείο και ένα ασθενοφόρο, ενώ χρειάστηκε να στηθεί επιχείρηση απεγκλωβισμού από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας, καθώς το μαύρο αυτοκίνητο που οδηγούσαν οι ρομά, κατά την σύγκρουση χτύπησε την πόρτα του οχήματος που οδηγούσε η 41χρονη, με αποτέλεσμα η ίδια να βρεθεί εγκλωβισμένη στη θέση του οδηγού.

Αμέσως μετά τον απεγκλωβισμό της η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας για την παροχή πρώτων βοηθειών και εν συνεχεία, επειδή δεν εφημέρευε το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στο Νοσοκομείο του Πύργου, όπου και νοσηλεύεται, χωρίς ευτυχώς να έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Το έκλεψαν στον Πύργο

Στο μεταξύ, λίγο μετά την σύγκρουση των οχημάτων και ενώ οι αστυνομικοί της Τροχαίας Αμαλιάδας αναζητούσαν περισσότερα για τους ρομά που εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο, έγινε γνωστό ότι γύρω στις 11:30 το πρωί δηλώθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Πύργου η κλοπή του συγκεκριμένου οχήματος από την θέση 'Αγκινάρα' Πύργου. Η κλοπή είχε γίνει γύρω στις 11 το πρωί από το συγκεκριμένο σημείο και ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου το δήλωσε στις αστυνομικές αρχές μισή ώρα αργότερα.

Οι δράστες, προφανώς αμέσως μετά την κλοπή του οχήματος κινήθηκαν στην Αμαλιάδα, ίσως για να διαπράξουν και άλλες κλοπές, ωστόσο δεν πρόλαβαν αφού μεσολάβησε το τροχαίο, που φαίνεται ότι τους άλλαξε τα σχέδια.

Και δεύτερη κλοπή

Παρ' όλα αυτά, εμφανίστηκαν ακάθεκτοι αφού μισή ώρα περίπου μετά το τροχαίο σημειώθηκε μία δεύτερη κλοπή αυτοκινήτου, μάρκας Hyundai, αυτή τη φορά στην Αμαλιάδα στην οδό τέρμα Ναυαρίνου, στο ύψος των ΕΠΑΛ Αμαλιάδας.

Οι δράστες προφανώς έφθασαν πεζοί μέχρι το σημείο και έκλεψαν το δεύτερο αυτοκίνητο για να διαφύγουν ανενόχλητοι από την περιοχή. Το δεύτερο κλεμμένο όχημα εντοπίστηκε μία ώρα περίπου μετά την κλοπή, εγκαταλελειμμένο στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου στο ύψος της Γαστούνης, με τους δράστες όμως να είναι άφαντοι!

Το πρώτο εγκαταλελειμμένο όχημα, εξετάστηκε από τη σήμανση του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας και μπορεί να μην βρέθηκαν εντός του διαρρηκτικά εργαλεία, έχουν εντοπιστεί όμως πολλά αποτυπώματα, τα οποία θα αποσταλούν για ταυτοποίηση, ενώ το Τμήμα της Τροχαίας Αμαλιάδας έχει αναλάβει την προανάκριση της υπόθεσης του τροχαίου.



Πηγή Πηγή: patrisnews.com