Ποιος έρωτας με την πρώτη ματιά, ποια ετερώνυμα που έλκονται, ποιος έρως χρόνια δεν κοιτά και τα συναφή.Μια νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ βάζει εμάς τις ρομαντικές στη θέση μας κ τα ρίχνει όλα στις ορμόνες!

Η ορμόνη του έρωτα: Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκε ότι η ορμόνη «οξυτοκίνη», π είναι γνωστό ότι ενδυναμώνει το δεσμό ανάμεσα στη μητέρα και το νεογέννητο παιδί της, είναι αυτή που μας κάνει να νιώθουμε πεταλούδες στο στομάχι γι έναν τελείως άγνωστο άντρα! Στην ουσία, η οξυτοκίνη βοηθά στη θεμελίωση μόνιμων δεσμών μεταξύ ερωτευμένων, μετά από τον αρχικό ενθουσιασμό που παρατηρείται σε μια νέα ερωτική σχέση. Παλαιότερες έρευνες μάλιστα είχαν δείξει πως τα επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης στο πλάσμα του αίματος, αλλά και σε ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου, μπορεί ν είναι ενδεικτικά της έντασης των συναισθημάτων που τρέφει ο ένας για τον άλλον. Οι υψηλές τιμές της ορμόνης σχετίστηκαν μ μεγαλύτερη συναισθηματική ανταπόκριση ανάμεσα στ ζευγάρια, ενώ έδειξαν ποιοι εραστές είναι πιο πιθανό να μείνουν μαζί για περισσότερο διάστημα, ανάλογα με τ επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης στο αίμα τους.

Love Potion: Προφανώς κ η φαρμακευτική βιομηχανία δν θα έμενε άπραγη μετά από τέτοια ανακάλυψη και ήδη έχει δημιουργηθεί το «μαγικό φίλτρο», δηλαδή συμπληρώματα οξυτοκίνης. Οι επιστήμονες πάντως, θωρούν πως τεράστιες ποσότητες της συγκεκριμένης ουσίας στν οργανισμό ενδέχεται να προκαλέσουν υπερβολικό άγχος, αγωνία και ανησυχία.

Πηγή Πηγή: newscity1.net