Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Α’ Αστυνομικού Τμήματος της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ένας 67χρονος Λαρισαίος κι ένας 53χρονος Αλβανός, για εισαγωγή... κινητών τηλεφώνων στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Λάρισας.

Ειδικότερα, ο 53χρονος Αλβανός, οδηγός φορτηγού μεταφορικής εταιρείας, ιδιοκτησίας του 67χρονου συλληφθέντα μετέφερε στις φυλακές Λάρισας ένα ψυγείο, το οποίο περιείχε κινητά τηλέφωνα με τα παρελκόμενα τους με σκοπό την παραλαβή τους από 41χρονο Ελληνα κρατούμενο, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Κατά τον έλεγχο που διενήργησαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι στο ψυγείο, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στην οροφή του και κατασχέθηκαν δεκαπέντε (15) κινητά τηλέφωνα, έντεκα (11) καλώδια φορτιστών, τέσσερις (4) αντάπτορες φόρτισης, τρεις (3) κάρτες SIM και δύο (2) μπαταρίες κινητών τηλεφώνων. Επιπλέον, κατασχέθηκε το συγκεκριμένο ψυγείο.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 41χρονος, έγκλειστος για διακεκριμένες κλοπές, κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών είχε παραγγείλει το ψυγείο και τα κινητά με τα παρελκόμενα τους από 51χρονο συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο αναζητείται, με σκοπό να τα πουλήσει σε άλλους κρατουμένους των φυλακών και να αποκομίσει οικονομικό όφελος.

Ο οδηγός του φορτηγού κι ο ιδιοκτήτης της μεταφορικής εταιρείας θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ ο 41χρονος έγκλειστος των φυλακών συνεχίζει να κρατείται στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Προανάκριση διενεργεί το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας.

Πηγή Πηγή: onlarissa.gr