Το ερώτημα απευθύνεται σε παντρεμένους, και σε έχοντες μακροχρόνια σχέση: Κάνετε σεξ με το ίδιο πάθος όπως στην αρχή της γνωριμίας σας; Μήπως έχετε παρατηρήσει σημάδια...

βαρεμάρας; Μήπως προτιμάτε να... συζητήσετε αντί να κάνετε σεξ; Μονολογήσατε ποτέ (δίχως να σας ακούσει φυσικά), “μα πάλι θέλει σεξ; Πριν 20 μέρες κάναμε...” Όλα αυτά είναι σημάδια σεξουαλικής βαρεμάρας με τον/την ίδιο σύντροφο. Τι φταίει όμως;

Και πριν συνεχίσουμε σας λέμε ότι τις σκέψεις αυτές, και τη βαρεμάρα αυτή τη νιώθει η συντριπτική πλειοψηφία των παντρεμένων και εκείνων που έχουν μακροχρόνια σχέση. Το αντίθετο, είναι μάλλον η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Το ινστιτούτο έρευνας σεξουαλικής συμπεριφοράς Sex Health Research, διεξήγαγε μια πρωτότυπη έρευνα για το συγκεκριμένο θέμα, με σκοπό να κατανοήσουν οι επιστήμονες τι οδηγεί το ζευγάρι στην σεξουαλική ανία. Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότερα από 3.000 ζευγάρια.

Έξη στους 10 παντρεμένους, ή σε πολύχρονη σχέση, δήλωσαν ότι έχουν βαρεθεί την σεξουαλική τους ζωή με τον/την σύντροφο τους, αλλά όμως δεν επιθυμούν να αλλάξουν σύντροφο, αφού ο εραστής/ερωμένη, έχει μάθει τι μπορεί να τους απογειώσει, όταν (όποτε γίνεται αυτό) κάνουν έρωτα.

Οι “βαριεστημένοι” ερωτικά σύντροφοι, δεν θεωρούν ότι η κατάσταση αυτή είναι κάτι το οποίο μπορεί να επηρεάσει γενικότερα τη σχέση τους, κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Αν μια κατάσταση ειναι μόνιμη, τότε επηρεάζει και μάλιστα υποσκάπτει τα θεμέλια (όσο γερά και να είναι) μιας σχέσης. Οι ίδιοι επίσης υποστήριξαν πως αν το κρεββάτι τους εμπλουτίζονταν με διαφορετικές συνήθειες, τότε η ερωτική φλόγα θα άναβε πάλι και δεν θα θεωρούσαν το σεξ με τη σύντροφο τους, σαν μια αγγαρεία.

Πηγή Πηγή: newscity1.net