Μπορεί να είναι το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο μπορεί να χρησιμοποιείται πια από ανθρώπους όλων των ηλικιών, των κοινωνικών ομάδων και ανεξαρτήτως φύλου, αλλά ακόμη υπάρχουν πράγματα που δε γνωρίζουμε.

Παρακάτω υπάρχει μια λίστα με στοιχεία και αριθμούς που λίγοι γνωρίζουν ή μπορούν να φανταστούν.

1) O μέσος χρήστης έχει περίπου 130 φίλους, με τις γυναίκες να έχουν λίγους παραπάνω. Ο κάθε χρήστης πάντως δεν «μιλάει» ή αλληλεπιδρά με πάνω από επτά.

2) Πάνω από το 25% έχουν χωρίσει μέσω Facebook. Σε μια έρευνα που έγινε το 2010 ανακαλύφθηκε ότι σε δείγμα 1000 χρηστών το 25% είχαν μάθει ότι χώρισαν από το status των συντρόφων τους στο Facebook.

3) Το Facebook δεν επιτρέπει να «ανεβαίνουν» φωτογραφίες θηλασμού.

4) Το Facebook ευθύνεται για 1 στα 5 διαζύγια. Σύμφωνα με αμερικάνικη έρευνα Ακαδημίας δικηγόρων οικογενειακού Δικαίου 1 στα 5 διαζύγια οφείλεται σε μηνύματα που βρήκε ο ένας σύντροφος στο προφίλ του άλλου!

5) Ο Αλ Πατσίνο ήταν το πρώτο «πρόσωπο» στο Facebook. Το 2007 στην αρχική σελίδα του Facebook πριν συνδεθεί κανείς, εμφανιζόταν σχεδιασμένο με αριθμούς και γράμματα ένα πρόσωπο. Αυτό ήταν το πρόσωπο του γνωστού ηθοποιού τον οποίο είχε σχεδιάσει ο φίλος του Ζούκερμπεργκ, Andrew McCollum.

6) Το 36% των χρηστών μπαίνουν στο Facebook μετά το sex. Σύμφωνα με έρευνα το 35% των χρηστών κάτω των 36 μπαίνουν στο προφίλ τους για να τσεκάρουν τα μηνύματά τους μετά την συνουσία.

7) Πάνω από 350 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εθισμό με το Facebook. Σύμφωνα με ομάδα αμερικανών ψυχολόγων περίπου 350 εκατομμύρια άνθρωποι παρουσιάζουν συμπτώματα όπως έλλειψη συγκέντρωσης και εκνευρισμό αν δεν τσεκάρουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα το προφίλ τους.

8 ) Οι χρήστες του Facebook έχουν χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο από τους μη χρήστες. Έρευνα του Πανεπιστημίου του Οχάιο έδειξε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και πανεπιστημιακές σπουδές δε διαθέτουν λογαριασμό στο κοινωνικό δίκτυο.

9) Το 2009 ένα εστιατόριο έκανε δώρο ένα σπέσιαλ χάμπουργκερ σε όποιον διέγραφε δέκα φίλους του. Μετά έστελνε μήνυμα σε αυτούς που είχαν διαγραφεί και έλεγε «Ο τάδε φίλος σου σε διέγραψε για ένα burger».

Πηγή Πηγή: tsantiri.gr