Σε 15 μήνες φυλάκισης καταδικάστηκε ο Ντέμης Νικολαΐδης για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση, για μια υπόθεση που χρονολογείται από το 2006.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Sentra FM, η ποινή ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από το 6ο τριμελές πλημελειοδικείο Αθηνών έπειτα από την εκδίκαση της μήνυσης που είχε καταθέσει ο Κώστας Κάππας, εκ των ηγετικών στελεχών των Πειρατών του Ονείρου. Η υπόθεση ξεκίνησε το 2006, όταν η ΑΕΚ είχε επιστρέψει μετά από ήττα από τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχε υπάρξει ένταση και αποδοκιμασίες.

Ο Νικολαΐδης είχε προχωρήσει σε μηνύσεις εναντίον συγκεκριμένων οπαδλων της ΑΕΚ, οι οποίοι αθωώθηκαν. Στη συνέχεια, άπαντες προχώρησαν σε δική τους μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση.

Η πρώτη από τις μηνύσεις κατά του Νικολαΐδη είναι αυτή που εκδικάστηκε τη Δευτέρα, αλλά υπάρχουν ακόμα δύο. Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ δεν παρέστη στη δίκη, ούτε δια μέσω συνηγόρου, αλλά η έδρα αποφάσισε να προχωρήσει τη διαδικασία. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν, ο εισαγγελέας ζήτησε πιο αυστηρή ποινή, που θα έφτανε τους 22 μήνες (15 για τη ψευδή καταμήνυση και επτά για τη συκοφαντική δυσφήμηση). Τελικά, η ποινή που επιβλήθηκε είναι 15 μήνες με αναστολή.

Πηγή Πηγή: onsports.gr