Πότε σταματούν οι γλύκες στο κρεβάτι και παίρνει θέση η κρεβατομουρμούρα; Γιατί οι γυναίκες το κάνουν αυτό ενώ γνωρίζουν ότι οι άνδρες δεν το αντέχουν; Κάποια σημαντική εξήγηση δεν υπάρχει για το συγκεκριμένο, αλλά είναι μια παλιά συνήθεια, πάντοτε όμως επίκαιρη στα παντρεμένα ζευγάρια.

Και συνήθως στην κρεβατομουρμούρα, η γυναίκα είναι αυτή που μιλά περισσότερο, αντί να χαλαρώσει με το σύζυγο της. Το αποτέλεσμα είναι να τσακώνονται βραδιάτικα. Ιδιαίτερα εάν η γυναίκα δεν κοιμήθηκε καλά το προηγούμενο βράδυ και είχε δύσκολη μέρα, τότε σίγουρα ο σύζυγος δεν γλυτώνει την κρεβατομουρμούρα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσπαθήσετε όσο γίνεται να δείξετε κατανόηση. Και εάν τα πηγαίνετε καλύτερα με τη σύζυγο σας, δίνοντας της περισσότερη σημασία και βοήθεια, σίγουρα τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο...

Η κρεβατομουρμούρα είναι ένα σύνηθες φαινόμενο, ειδικά στα παντρεμένα ζευγάρια. Οι γυναίκες αιώνες τώρα εκφράζουν τα παράπονά τους το βράδυ, πριν κοιμηθούν. Δεν είναι εύκολο να δοθεί μία εξήγηση ή ένας ορισμός για την κρεβατομουρμούρα. Είναι απλά μία κουραστική και φορτική γκρίνια, την ώρα που το ζευγάρι είναι έτοιμο να κοιμηθεί. Οι άντρες απεχθάνονται την κρεβατομουρμούρα και οι γυναίκες ενώ ξέρουν ότι κάνουν κακό στο γάμο τους, τη συνεχίζουν.

Δεν υπάρχει κάποια εξήγηση για το φαινόμενο της κρεβατομουρμούρας αλλά είναι μία συνήθεια που πέρασε από γενιά σε γενιά και είναι μία συμπεριφορά σχεδόν όλων των γυναικών. Είναι εκβιαστικό για τον άντρα γιατί εκείνη τη στιγμή το ζευγάρι μένει μόνο του και αντί να έρθει πιο κοντά, ξεκινάει η κρεβατομουρμούρα.

Μία έρευνα δείχνει ότι η κρεβατομουρμούρα των γυναικών φτάνει στις 6000 με 6500 λέξεις. Η παρέμβαση των αντρών είναι 2500 λέξεις και στην καλύτερη περίπτωση 4000 λέξεις. Σίγουρα κάνει κακό στις σχέσεις και ειδικά στο γάμο αλλά πλέον οι άντρες ξέρουν πως η κρεβατομουρμούρα είναι μία αναμενόμενη συμπεριφορά των γυναικών.