Το να παίζεις, ή ακόμα και το να περπατάς αμέριμνος, μέσα στην κίνηση, είναι ένα πολύ επικίνδυνο... σπορ. Το να κρέμεται κανείς, πάνω από πολύβουες και πολυσύχναστες λεωφόρους, όμως, είναι κάτι που μοιάζει με τον απόλυτο τρόμο!

Ο Λουίς Αμεσκίτα και ο Χούλιο Καστανέσα (με καταγωγή από τη Γουατεμάλα), έχουν ξεκινήσει να ασκούν αυτό το ριψοκίνδυνο χόμπι, το όνομα του οποίου είναι «Slacklining». Σκοπός τους, είναι να περάσουν πάνω από την περιφερειακή λεωφόρο της πόλης της Γουατεμάλα, πατώντας πάνω σε τεντωμένο σχοινί!

Μάλιστα, δεν αρκούνται στο να περπατήσουν, απλά, πάνω σε αυτό, αλλά τους αρέσει να κάνουν και διάφορα κόλπα, συμπεριλαμβανομένου του να κρέμονται ανάποδα, ενώ την ίδια ώρα, πολλά και μεγάλα οχήματα διασχίζουν τον δρόμο.

Το άθλημα απέκτησε μεγάλη φήμη, όταν κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του τελικού του Super Bowl του 2012, ένας καλλιτέχνης ξεκίνησε να κάνει τα... κόλπα του πάνω στο τεντωμένο σχοινί, την ώρα που η Μαντόνα διασκέδαζε το κοινό της. Βέβαια κάποιος πρέπει να πει στους δυο ότι το συγκεκριμένο εκτός από επικίνδυνο είναι και παράνομο καθώς θέτουν σε κίνδυνο και τη ζωή των οδηγών!
Πηγή Πηγή: newsbomb.gr