Ενιαία λύση «πακέτο» για ρύθμιση οφειλών τόσο στα ασφαλιστικά ταμεία όσο και στα χρέη προς τις εφορίες αναζητά η κυβέρνηση έπειτα από την εντολή που έδωσε η τρόικα προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των δανειστών αντιδρούν σφόδρα στις πολλές δόσεις που ζητούν τα ταμεία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προκρίνει τη δυνατότητα καταβολής των οφειλών έως και 60 ή 72 δόσεις ωστόσο οι τροϊκανοί δεν πείθονται για την αναγκαιότητα του μέτρου και ζητούν οι δόσεις να μην ξεπερνούν τις 36.

Την πρόβλεψη περισσότερων δόσεων με «πάγωμα» των δόσεων για ένα εξάμηνο για τους συνεπείς στην καταβολή των τρεχουσών εισφορών από 1/1/2013 και της καθιέρωσης ειδικής ρύθμισης των οφειλών με ρήτρα πρόσληψης τουλάχιστον 1 εργαζομένου σε όσες επιχειρήσεις (περίπου 150.000) εμφανίζονται σήμερα χωρίς προσωπικό ώστε να αυξηθούν τα έσοδα, υποστήριξε και ο διοικητής του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Ρ. Σπυρόπουλος

«Θα υπάρξει σύγκλιση των απόψεων» εκτίμησε ο Γιάννης Βρούτσης μετά την τρίωρη συνάντηση υπογραμμίζοντας ότι ο σχεδιασμός, ούτως ή άλλως, είναι να περάσει έως το τέλος του 2017 στις φορολογικές αρχές η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών από το ΙΚΑ (που αναλαμβάνει προσωρινά από τον Ιούλιο το ρόλο του εισπράκτορα των χρεών για όλα τα μεγάλα ταμεία). Σε αυτό το πλαίσιο δεν αποκλείεται να συμφωνηθεί διπλό σύστημα ρύθμισης των χρεών, ένα πάγιο (με ενιαίους κανόνες που θα ισχύουν για όλους) και ένα που θα λειτουργήσει ως «ύστατη ευκαιρία» υπό τη μορφή ενός ειδικού διακανονισμού.

Πηγή Πηγή: imerisia.gr